Gündem

LATİNCE´Yİ ÖĞRENİN

LATİNCE´Yİ ÖĞRENİN

LATİNCE´Yİ ÖĞRENİN
25-01-2021 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Prof. Dr. İlber Ortaylı, moderatörlüğünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Yüksel ve öğretim elemanı Dr. Buket Çelik´in yaptığı, ?Bir Ömür Nasıl Yaşanır?? isimli çevrim içi konferansta, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Konferansta konuşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Salgından dolayı artık aynı salonlarda bir araya gelemiyoruz. Bir araya gelemesek de bu süreç bizlere bu tür etkinlikleri gerçekleştirebilme ve anında birlikte olma imkânı da sağlıyor. Bu kapsamda ömrümüzü daha verimli, üretken kılabilmek adına hayat deneyimlerinizden hareketle aktaracağınız bilgi ve tavsiyeler akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz için de kılavuz olacaktır. ? dedi.

Yıldız´ın konuşmasının ardından Ortaylı´nın konferansına geçildi. Prof. Dr. Ortaylı, konferansı izleyenlere dil eğitiminden başlayarak Türkçenin kullanımına kadar bazı tavsiyelerde bulundu.

Dil eğitimi denince ilk olarak akıllara İngilizce geldiğini söyleyen Prof. Dr. Ortaylı ?Size bir tek şey tavsiye edeceğim. Türkçe´yi iyi bilen, Türkçe düşünen, hele Osmanlıca strüktürü kavrayan Latince´yi daha iyi öğrenir. Öğrenmeye başladığınız zaman bu örneği görürsünüz. Dolayısıyla yabancı dil bariyerini aşmak için illa İngilizce´den başlamanıza lüzum yok. Hangi dili daha iyi becerebiliriz; bu Farsça olabilir, Latince veya başka bir Batı diliyle işe girişebilirsiniz. Bunlar önemli şeylerdir? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER