Gündem

LOGO UYGULAMASI 1 YIL ERTELENDİ - video

LOGO UYGULAMASI 1 YIL ERTELENDİ - video

LOGO UYGULAMASI 1 YIL ERTELENDİ - video
19-09-2019 01:02

Hayrullah AĞKAŞ

Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, okul kantinlerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda ?Okul Gıdası Logosu´ kullanılmasını zorunlu kılan tebliğe ilişkin uyum sürecinin 7 Eylül 2020´ye uzatıldığını duyurdu.

Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda ?Okul Gıdası Logosu´ kullanımının uygulanmasına ilişkin hususları kapsayan Tebliğ, Resmi Gazete´de yayımlanmış, uygulamanın 16 Eylül´de yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ?Okul gıdası logosu uygulaması usul ve esasları hakkında tebliğ? 15 Eylül 2019 itibarıyla değiştirildi. Değişiklikle okul gıdası logosu uygulaması 1 yıl ertelendi. Okul kantinlerinde satılabilecek ürünlerde yer alması gereken logo için önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren sağlıklı ve okul logolu ürünlerin satışına izin verilecek. Daha önce 16 Eylül 2019 itibarıyla uygulamaya girecek olan okul gıdası logosu için süre 1 yıl uzatılarak 7 Eylül 2020 olarak belirlendi.

Yeni kararı duyuran Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, ?Okul kantinlerinde okul logolu ürün bulundurma zorunluluğu 7 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Kantinci esnafımıza hayırlı olmasını temenni ederiz? ifadelerini kullandı.

?AHİLİK KARDEŞLİĞİN

MAYASINI OLUŞTUMUŞTUR?

Açıklamasında Ahilik Haftası etkinliklerine de değinen Başkan Akgül, ?Ahilik; Anadolu´da birliğin, beraberliğin, kardeşliğin mayasını oluşturmuştur. Şüphesiz ki, Anadolu Ahiliğinin kurucusu Ahi Evran´dır. Ahi Evran, 32 çeşit esnafı teşkilatlandırmış; Kurmuş olduğu Ahilik Teşkilâtı ile sosyal, İktisadî ve siyasî hayatımızı etkileyen; Anadolu´nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti´nin kuruluşunda büyük rol oynamıştır. Anadolunun Türkleşmesi ve İslamlaşmasının öncülüğünü yapmıştır? dedi.

Başkan Akgül, şunları kaydetti:

?Ahiliğin Gayesi; insanın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak ve ?Âleme nizâm vermek´ olarak belirtilmiştir. Ahiliğin özünde ?hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış´ hadis-i şerifi esas alınmıştır. Ahiliğin esaslarında Kur´an-ı Kerim´de sıkça söz edilen işar (kendileri ihtiyaç duysalar bile başkalarını tercih etmek), uhuvvet (kardeşlik), infak (Allah yolunda harcama) kavramlarının etkisi vardır.

Ahilik özüne ?Eşref -i Mahlûkat´ olan insanı yerleştirerek, ?Hakk´a hizmet, halka hizmet´ anlayışıyla hem dünyevi, hem de uhrevi bir sistem oluşturmuştur. Ahiler, ?dünyayı bir imtihan yeri´ olarak kabul etmişler, bu sebeple hayatın bütün alanları ile ilgili ihtiyaca göre yem sistemler oluşturmuşlardır. Bu doğrultuda ilimizde tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, işlerinde hayırlı kazançlar diliyorum.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER