Sutan ÖZKARAMAN/
Bundan tam 26 yıl önce tedavi gördükleri hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar, Dr. Üstün EZER’den bir televizyon istedi ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince, Dr. Üstün EZER ve arkadaşları LÖSEV’i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu.
8 Kasım 1998’de kurulan LÖSEV; 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasını lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti. LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı; lösemi hastalığına dair toplumsal farkındalığı artırmak, löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekmek ve lösemili çocukların verdikleri zorlu mücadeleye destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği etkinliklerle bu yıl da farkındalık yarattı. LÖSEV "Lösemi Olmak İstemiyoruz!" mesajını vurgulamak amacıyla, löseminin sembol rengi olan turuncu ile bir farkındalık hareketi başlattı. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hafta boyunca öğrencilere löseminin belirtileri, tedavi yöntemleri ve önlenebilirliği hakkında bilgi verilecek. İl ofisleri, gönüllüler ve sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştirilecek seminerlerle kamuoyu bilgilendirilecek. Özel sektör ve kamu kurumlarının desteğiyle düzenlenen etkinliklerle, lösemili çocuklara moral ve destek sağlamak da hedefleniyor.
TÜRKİYE TURUNCUYA BOYANACAK
LÖSEV, bu yıl 7 Kasım Günü “Lösemi Olmak İstemiyoruz” sloganı ile tüm Türkiye’yi "turuncuya boyamaya" çağırıyor. Siz de lösemiye dikkat çekmek ve lösemili çocukların yanında olduğunuzu göstermek için turuncu kıyafetler, aksesuarlar, okul ve kurumlarda oluşturacağı turuncu köşeler ile farkındalık yaratabilir, lösemili çocukların verdikleri mücadeleye destek olabilirsiniz.
Lösemili çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları zorlu süreçlerde onların yanında olmak, hem maddi hem de manevi anlamda büyük önem taşıyor. LÖSEV, 1998 yılından bu yana lösemili çocuklara tedavi, eğitim ve psikososyal destek sağlayarak, çocukların mücadelesinde yanlarında oluyor.
Editor : Sultan ÖZKARAMAN