Yaşam

Maraşlı Vatandaş Sivas İçin Yazdı

Sivas’ta yaşayan, Kahramanmaraşlı Cemil Şahan, Madımak Otelinde yanarak can verenlerin 31. yıl dönümü anısına bir şiir yazdı.

01-07-2024 11:36
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Aralarında şairlerin, yazarların, halk ozanlarının da bulunduğu 35 vatandaş, ateşe verilen Madımak Otelinde mahsur kalarak hayatını kaybetmişti.

2006 yılından bu yana Sivas’ta yaşayan 62 yaşındaki Cemil Şahan, düzenli olarak şiirler yazarak bunları seslendirdiğini ve şiirlerine her geçen gün yenilerini eklediğini ifade etti.

Aşk, savaş, memleket, gurbet ve daha birçok konuda kalemini konuşturan Şahan, kalbinden geçenleri kâğıtlara dökerek aktarıyor.

Uzun yıllar Sivas’ta yaşayıp havasını, suyunu, insanını benimseyerek aidiyet duygusuna kapılan Şahan, “Sivas’ı da kendime memleket ettim. Burada öyle insanlar tanıdım, öyle dostluklar kurdum ki anlatsam sonu gelmez. Havası sert, insanı mert dedikleri doğrudur. Yıllarımı verdim, burada iş kurdum, buraya alıştım” dedi.

Vakit bulduğu her an şiir yazdığını söyleyen Şahan, “Şiir yazmayı seviyorum. İçimden geçenlerin bir kalem vasıtası ile kağıda dökülmesi bana huzur veriyor. Vakit buldukça şiirler yazıyorum ve bazen de özel olarak vakit yaratıyorum. Son şiirim Madımak Otelinde yanarak can veren kardeşlerimiz adına oldu. Yıllarca süregelen bir söylem vardı; “Yananlardan mısınız? Yakanlardan mısınız? Şeklinde.  Biz ne yakan olduk, ne yanan. Biz söndürenlerdeniz” şeklinde konuştu.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER