Gündem

MARKA-PATENT BİLGİLENDİRMESİ

MARKA-PATENT BİLGİLENDİRMESİ

MARKA-PATENT BİLGİLENDİRMESİ
21-03-2019 07:50

Burcu CELLAT/

Marka ve Patent şirketlerinden biri olan MARPATAŞ, Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent´te marka, patent ve Sınai Mülkiyet hakları konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Teknokent öncülüğünde Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplantıda marka ve patent konusunda katılımcılara bilgi veren şirket yetkilisi Mehmet Tozar, 193 ülkede Türkiye´de olduğu gibi patent tasarım tescil işlemleri yaptıklarını söyledi.

Tozar, ?Türkiye´de en çok başvuru yapılan patent ofisi değiliz ama en çok patent veya marka müracaatı yapan, bu müracaatları tescile bağlayan ofis olma özelliğimiz olduğunu düşünüyoruz. Artık bütün ofislerin içerisinde bir de sınai mülkiyet hakları departmanı oluşturulmaya başlandı. Yaklaşık bir milyona yakın marka takip ediyoruz yüzlerce binlerce patent ihracatımız var. Bunları kendimize ait özel bir veri tabanı oluşturduğumuz bir yazılımla koruma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Her ay yayımlanan bültenlerde o markaların kontrolleri ve araştırma işlemlerini MARPATAŞ sayesinde gerçekleştiriyoruz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER