Sağlık

Maymun çiçeğinden daha ölümcül, ilk vaka

Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği için acil durum alarmı vermesinin etkileri devam ederken, ABD’de ortaya çıkan ölümcül virüs endişe yarattı.

Maymun çiçeğinden daha ölümcül, ilk vaka
27-08-2024 15:35
SİVAS

ABD'de sivrisineklerden insanlara bulaşan yeni bir ölümcül virüs ortaya çıktı. Massachusetts eyaletinde görülen " doğu at ensefaliti" (Eastern Equine Encephalitis) virüsü, nadir ve tehlikeli bir hastalık olarak biliniyor. Yetkililer, virüse karşı çeşitli önlemler alındığını ve ilk vakanın doğrulandığını açıkladı.

Doğu At Ensefaliti Korkusu: İlk Vaka Tespit Edildi | Haber Aktüel

80 YAŞINDAKİ HASTADA GÖRÜLDÜ

Massachusetts Sağlık Departmanı yetkilisi Robbie Goldstein, Boston'un batısındaki Worcester bölgesinde 80'li yaşlardaki bir kişide doğu at ensefaliti virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Sivrisineklerden bulaşan bir ölümcül virüs daha: İlk vaka doğrulandı

2024’ÜN İLK VAKASI

Bu vakanın, eyalette 2024 yılındaki ilk vaka olduğunu belirten Goldstein, virüsün yayılmasını önlemek için tedbirler alacaklarını ifade etti. Massachusetts eyalet yetkilisi Ashley Randle ise Plymouth ve Worcester bölgelerinde hafta boyunca sivrisinek ilaçlaması yapılacağını belirtti.

Randle, bölge sakinlerine sivrisinek kovucu kullanmaları, vücutlarını örten giysiler giymeleri ve sivrisineklerin yoğun olduğu zamanlarda açık hava etkinliklerinden kaçınmaları yönünde uyarılarda bulundu.

ABD'de yeni virüs alarmı - Haber 7 DÜNYA

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ YASAKLANDI

Yetkililer, eyaletteki 10 bölgenin "yüksek ya da kritik risk" altında olduğunu bildirerek, Plymouth bölgesindeki açık hava etkinliklerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Oxford bölgesinde akşam saatlerinde planlanan açık hava etkinlikleri tamamen yasaklandı.

Doğu at ensefaliti virüsü nedir, nasıl bulaşır? - Sözcü

BELİRTİLERİ NELER?

Semptomları arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği bulunan virüsün etkili bir tedavi yöntemi ise henüz bulunmadı.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER