Eğitim

MECLİSE ?100. YIL´ ÖNERGESİ

MECLİSE ?100. YIL´ ÖNERGESİ

MECLİSE ?100. YIL´ ÖNERGESİ
07-06-2017 07:59

Bir hafta içerisinde 15 öğrencinin yaralandığı, nem ve rutubet nedeniyle sağlık sorunlarının yaşandığı 100. Yıl İlkokulu ile ilgili verilen önergenin görüşüldüğü toplantıda ?acil önlem´ vurgusu yapıldı.

Erhan CEYLAN/

Sivas İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısının ikinci oturumu dün İl Genel Meclisi 2´inci Başkan Vekili Fikret Doğruyol başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık, Gençlik ve Spor, Araştırma ve İnceleme, İçişleri ile Hukuk Komisyonuna havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda, Fatih Mahallesi´nde bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu ile ilgili komisyona verilen önerge görüşüldü.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun raporu ile ortaya çıkan eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğinin vurgulandığı İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısında, bahsi geçen okula giderek yerinde inceleme yaptıkları ifade eden Komisyon Başkanı Murat Toraman, hazırladıkları rapor hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

?ÖĞRENCİLERİ SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA?

450 öğrencinin eğitim gördüğü 100. Yıl İlköğretim Okulu´nda öğrencilerin sağlığının tehdit altında olduğunu söyleyen Toraman, ?Yüzüncü 100. Yıl İlkokulu, 4 bin 200 metrekare toplam alana sahip merkezi yerde olan bir okulumuzdur. 20 öğretmenimiz okulda hizmet vermektedir. Okulda bulunan eksiklikler konusunda genel anlamda okul bahçesinin zemini, okula yeni inşa edilen merdivenler, çok amaçlı spor salonu ses sistemi, salonun nem problemi, çatı olukları ve istinat duvarları ayrıntılı olarak incelenmiştir. Okul bahçesi bölgesel olarak 3 farklı malzeme ile kaplanmıştır. Aralarında ciddi ölçülerde kot farkları vardır. Bahçenin bir kısmı asfalt, bir kısmı kilit parke taşı, bir kısmı ise beton, toprak, mıcırdan oluşmaktadır. Özellikle kot farklılıkları nedeniyle bahçede oynayan çocuklar her gün birçok kez düşüp yaralanmaktadır. Acil bir şekilde bu eksikliğin giderilmesi gerekmektedir. Son bir haftada 15´den fazla çocuğumuz düşerek yaralanmıştır? diye konuştu.

İSTİNAT DUVARINDA YIKILMA TEHLİKESİ

Çok sayıda öğrencinin yaralandığı okulda yaşanan en büyük tehlikenin ise istinat duvarı olduğunu söyleyen Toraman, okul duvarının su çektiğini kaydetti.

Bu sorunun eğitim yuvasında kötü koku, nem ve rutubete neden olduğu gibi yakın bir tarihte yapılan istinat duvarının gerekenden fazla eğik olduğunu bildiren Toraman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Okulda 350 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Bu salonda bulunan ses sistemi çok yetersiz durumdadır. Salon, ses sisteminin yetersizliği nedeniyle programlarda istenilen verimde kullanılamamaktadır. Okul duvarları su çekiyor olup nemlidir. Bu nedenle salonda koku ve nem çocukların sağlığını tehlikeye atmaktadır. Okulun olukları genel anlamda iyi durumda olup kısmen elden geçirilmesi gerekmektedir. Bahçedeki yeşil alan çitleri ve telleri düzensizdir. Elden geçirilmelidir. Okulumuzun bahçesinde bulunan ve yakın tarihte yapılan istinat duvarı eğik bir şekilde yapılmıştır. Tehlike arz etmektedir.

MİLLİ EĞİTİME 7 KEZ BİLDİRİLDİ

Son olarak yeni yapılan merdivenlerin mermerleri ve korkulukları düzenli tutturulmamıştır. Mermer üzerinden korkuluk ayakları bağlanmış olması nedeniyle merdivenleri kullananların ayaklarının takılması ve bu nedenle düşmesi söz konusudur. Basamak mermerlerinin altlarının boş olması basamakların kırılmasına neden olmaktadır. Okul müdürü özellikle istinat duvarı ve merdivenlerle alakalı Milli Eğitim´e 7 kez dilekçe vermiştir. Okulun eksikleri acil bir şekilde giderilmelidir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER