Yaşam

MEHMETÇİK İÇİN KÖSEDAĞ´A TIRMANDILAR

MEHMETÇİK İÇİN KÖSEDAĞ´A TIRMANDILAR

MEHMETÇİK İÇİN KÖSEDAĞ´A TIRMANDILAR
23-01-2019 07:58
Sivas´ın Suşehri ilçesinde 4 arkadaş, Münbiç´e harekata hazırlanan Mehmetçik için karla kaplı 3 bin rakımlı Kösedağ zirvesine çıkarak Türk bayrağı açtı, Köse Süleyman Türbesi´nde dua etti. 

İlçede yaşayan ve amatör dağcılık da yapan Salih Güleç, İsmail Bülbül, Ali Canpolat ve Yunus Emre Kutlu, Münbiç´e harekata hazırlanan askerlere manevi destek için Kösedağ´a zirve yürüyüşü düzenledi.

Dağcılar, 2 gün süren tırmanışın ilk gününde 8 kilometre katederek, yaklaşık 7 metrelik kar kütlesine açtıkları çukurda geceyi geçirip ikinci günde zirveye ulaştı.

Dağcılar burada Türk bayrağı ve "Münbiç´te bulunan yiğitlerimize, Suşehri Kösedağ´dan, Köse Süleyman Hazretleri Türbesi´nden Selam Olsun" yazılı pankart açarak, türbede Mehmetçik için dua etti. 

Suşehri Belediyesinde çalışan dağcılardan Yunus Emre Kutlu, Münbiç´e harekata hazırlanan Mehmetçiklere manevi destek için tırmanışı yaptıklarını söyledi. 

Hava şartlarından dolayı çadır kuramadıklarını ve yaklaşık 7 metrelik kar birikintisini oyarak dinlenme alanı oluşturduklarını anlatan Kutlu, "Geceyi burada geçirdik. Hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü ama dinlenme alanımızda 2 dereceydi. Güzel bir gecenin ardından, sabah tekrar yolumuza devam ederek, kalan 5 kilometreyi tamamladık. Buraya gelmemizdeki amaç, Münbiç´e harekata hazırlanan askerlerimize, yiğitlerimize destek olmak." dedi.

Ekipte yer alan Salih Güleç de Kösedağ´ın zirvesine 2017´de de çıktığını belirterek, "Karla kaplı türbede ziyaretimizi yaptık, duamızı ettik. Buradan tüm Mehmetçiklerimize selam olsun." diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER