Yaşam

Mehmetçik Vakfı’ndan Kurban Bağışı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban temin kampanyasını bu yılda sürdürüyor. Mehmetçik Vakfı, bir hisse bedelini 11 bin 850 TL, 370 ABD Doları ve 345 Euro olarak belirledi.

Mehmetçik Vakfı’ndan Kurban Bağışı
30-05-2024 11:37
SİVAS

SULTAN ÖZKARAMAN

Şehit ve gazi mehmetçik ailelerine yapılan yardımlar kapsamında değerlendirilmek üzere 1995 yılından bu yana vekâleten kurban temin ve kesim hizmeti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğleri ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili yayımladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütüyor. Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner hekim, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılıyor.

 

Vekâleten kurban bağışı faaliyetleri kapsamında kesilen kurbanlıkların etlerinden üretilecek konserve kavurmalar, şehit yakınları, malul gazi ve engelli mehmetçik aileleri ile kurban bağışçılarına dağıtılacak.

 

Tüm kesimler görüntülü kayıt altına alınıyor ve bağışçılar, kesim yapıldığı anda SMS ve e-posta ile bilgilendiriyor. Daha sonra kurban temin ve kesim faaliyet süreci ile vekâletin veriliş görüntüleri paylaşılıyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER