Gündem

?MEMURLAR DONDU´

?MEMURLAR DONDU´

?MEMURLAR DONDU´
15-12-2020 07:00

 

Yüksel MENEKŞE

Başlan yaptığı açıklamada, ?TÜİK tarafından açıklanan ve inandırıcı bulmadığımız ısmarlama rakamlara göre, Kasım ayında enflasyon (TÜFE) % 2.3 artmıştır. Memur ve emeklilerinin aylık ve maaşlarına son olarak Hakem Kurulu Kararı uyarınca Temmuz ayında % 4 oranında artış yapılmıştı. Temmuz ayındaki % 0.58, Ağustos ayındaki % 0.86, Eylül ayındaki % 0.97, Ekim ayındaki % 2.13 ve Kasım ayındaki % 2.3´lük enflasyonun kümülatif toplamı % 7 etmektedir. Bu durumda, Hakem Kurulu tarafından Temmuz ayında memur ve emeklilerine reva görülen % 4´lük sadaka miktarı artışın tamamı erimiş, memur ve emeklileri yılın bitmesine 1 ay kala % 3 alacaklı hale gelmiştir.

Temmuz ayında memur ve emeklilerinin aylıklarına yapılan artış % 4. Ama TÜİK´e göre Kasım ayında kira kontratını yenileyecek olanlar, kiralarını % 12,04 oranında artıracaklar.

Kirada oturan memur ve emeklileri bir yandan enflasyon, bir yandan kira artışları ve bir yandan da mutfaktaki yangın ile boğuşmaya devam edecek.

BASK/AR-GE Birimi tarafından yapılan araştırmaya göre; TÜİK´in açıkladığı Kasım ayı enflasyon oranına göre (aile ve çocuk yardımı hariç) bazı unvanlardaki memurların aylıklarındaki erimenin ve doğan enflasyon alacağının özeti şudur:

12/1 derece ve kadrodaki bir hizmetlinin Hakem Kurulu Kararı gereği Temmuz ayında aylığına yapılan 140,94 TL´lik artışın tamamı erimiş, yılın bitmesine 1 ay kala 119,88 TL alacaklı hale gelmiştir? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER