Gündem

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILDI (VİDEO)

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILDI (VİDEO)

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILDI (VİDEO)
12-01-2022 07:00

Uğur YİĞİT

Programa 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İş Geliştirme Merkezi’nden katılan Vali Salih Ayhan, ilimizdeki mesleki eğitim merkezleri hakkında bilgi vererek, “Bakanlığımızın meslek liselerinde üretim ve istihdama yönelik yeni çıraklık sistemi ile ilgili; 34 meslek lisemizde, mesleki eğitim merkezi programları açılarak çıraklık eğitimi için bütün okullarımız hazır hale getirilmiştir” dedi.

Sivas ve Şarkışla OSB’lerde mesleki eğitim merkezi irtibat bürolarının da açıldığını anımsatan Vali Ayhan, “Bu sayede OSB’lerdeki firmalarla birebir iletişim ve firma ziyaretleri yapılarak yeni çıraklık sistemi anlatılacaktır. Ayrıca okullarımızda devamsızlıktan kalmış durumda olan veya okuma hakkını kaybetmiş öğrenci velilerine ulaşılarak yeni çıraklık sistemine kayıtları için bilgilendirme yapılmıştır” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZ ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLIYOR

Sistem ve kayıt koşulları hakkında da bilgi veren Vali Salih Ayhan, “Bu sisteme kayıt için ortaokul mezunu olmak yeterlidir. Öğrencinin çalışacağı işletmeyle sözleşme yapması ve bu işletmede usta öğretici bulunma zorunluluğu vardır. Öğrenci çırak olarak kayda girdiğinde 11. sınıf sonuna kadar haftada 4 gün işletme 1 gün okula devam edecek ve asgari ücretin 1/3 ü olan yaklaşık bin 500 TL’yi devletimiz karşılayacak olup işyerine herhangi bir yük getirmeyecektir. Öğrenci 12. sınıfa geçtiğinde kalfa olacak ve asgari ücretin yarısı olan 2 bin 250 TL ücreti devletimiz karşılayacaktır. Bu sisteme kayıtlı bütün öğrencilerin sigortası devletimiz tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, Kasım ayı sonunda il geneli çıraklık sistemine kayıtlı öğrenci sayısının 743 iken bir aylık süre zarfı içerisinde bin 112’ye çıktığını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER