Gündem

Meteorolojiden 15 İl İçin Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve diğer 14 il için turun ve sarı kodlu uyarı yayımladı.

Meteorolojiden 15 İl İçin Uyarı!
26-07-2024 11:15
SİVAS

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

MGM tarafından bugün için 5 ile turuncu, 10 ile ise sarı kodlu kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. 

Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, 
Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Karabük için sarı kodlu, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce iilleri için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Hava sıcaklığının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Sarı kodlu uyarı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Sarı kodlu uyarı verilen İller; Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale, Karabük

Turuncu kodlu uyarı nedir?

 "Hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Bu kod, "Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.

Turuncu kodlu uyarı verilen İller; Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce

Meteoroloji'den İstanbul dahil 15 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER