Gündem

Milletin Destanı: 15 Temmuz

15 Temmuz 2016 gecesi, Türk milleti tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. FETÖ mensubu hainler, demokratik düzeni yıkmak ve ülkeyi kaosa sürüklemek için darbe girişiminde bulundular. Ancak milletin kararlı duruşu ve demokrasiyi savunma iradesi, bu hain planı boşa çıkardı. O gece, Türk milleti bir kez daha özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkarak, tarih yazdı. Milletin zaferinin yıl dönümü Sivas’ta çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve millet

Milletin Destanı: 15 Temmuz
14-07-2024 09:15
SİVAS

Sultan ÖZKARAMAN

15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimi, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış bir grup hain tarafından gerçekleştirildi. Tanklar sokaklara çıkarıldı, stratejik noktalar ele geçirilmeye çalışıldı, TRT binası basılarak zorla darbe bildirisi okutuldu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile milyonlarca vatandaş, meydanlara ve sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Halk, tankların önüne yatarak, köprülerde barikat kurarak ve askerlerin karşısında dimdik durarak darbecilere geçit vermedi. Bu direniş, milletin iradesinin en güçlü göstergesiydi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında insanlar, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak için canlarını ortaya koydular.

251 KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

15 Temmuz gecesi, 251 kahraman şehit oldu, 2 binden fazla kişi ise gazi oldu. Şehitlerimiz, demokrasinin ve özgürlüğün bedelini canlarıyla ödeyerek milletin gönlünde ölümsüzleşti. Gazilerimiz ise cesaretleri ve fedakarlıkları ile bu destanın yaşayan tanıkları oldular. O gece şehit düşen her bir vatan evladı, milletin bağımsızlık mücadelesinin simgesi haline geldi. 15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda milletin zaferidir. Halkın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, demokrasiye olan inancını ve bağlılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu zafer, tüm dünyaya Türk milletinin iradesinin asla kırılmayacağını, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini gösterdi.

MİLLETİN ZAFERİ KUTLANACAK

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla Sivas’ta çeşitli programlar düzenlenecek. Valilik tarafından düzenlenecek olan programla kapsamında, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Yıldız Dağı Tırmanış programı yapılacak. Daha sonra ise ‘Milletin Zaferi’ resim ve fotoğraf sergisi açılacak. Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler şehitlik ziyaretinde bulunacak. Ulu Cami’de şehitler için Mevlit programı düzenlenecek. ‘Milletin Zaferi’ konulu söyleşinin ardından ise akşam saatlerinde yürüyüş ve anma programı yapılacak. Program sala okunmasıyla sona erecek.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER