Eğitim

Minikler Haber Sunuyor

Sivas Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu 1-D sınıfı öğrencileri oluşturduğu Tomurcuk TV kanalında haber sunmaya başladı.

Minikler Haber Sunuyor
03-10-2024 10:52
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Türkiye eğitimde Maarif Modelini başarıyla uygulamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığının titizlikle uygulamaya başladığı ve uzman eğitimcilerce muhteşem olarak değerlendirilen, Maarif Modeline ilk farklı destek Sivas’tan geldi. Bu bağlamda Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu 1-D sınıfı öğrencileri oluşturdukları Tomurcuk TV kanalında haber sunmaya başladılar.

Daha, okuma yazmayı öğrenmeden kamera karşısına geçen minik öğrenciler, içerikler oluşturarak, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma hayata geçirdiler.

Alanında farklı bir ilk olan bu çalışmanın yönetmeni Eğitimci/ Yazar Osman Çelik’in bu sene birinci sınıf olarak 50 proje hayata geçirerek Maarif modeline çok önemli bir katkı sunacakları bilgisine ulaşıldı. Eğitimde fark yaratan öğretmenler kategorisinde değerlendirilen çalışmanın, pek çok eğitimci tarafından da örnek alındığı öğrenildi.

Uzman eğitimciler ise, daha okuma yazma bilmeden kamera karşısına geçip haber sunup bunun hazırlığını yapmanın, eğitim tarihimizde bir ilk olduğunu ve bu tür projelerin desteklenerek büyütülmesi durumunda Türkiye’nin eğitimde Finlandiya ve Singapur gibi büyük atılımlar yapacağını ifade ettiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER