Eğitim

Müfredatı Verimli Kullanalım

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, ilçe milli eğitim müdürleri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi. İl genelinde yürütülen proje ve çalışmalara yönelik süreçlerin ele alındığı toplantıda Yener, yeni müfredatın okullarda verimli kullanılması konusunda uyardı.

Müfredatı Verimli Kullanalım
29-09-2024 11:16
SİVAS

Yunus BUDAKTAŞ

Gültepe Mahallesi okullar bölgesinde Necip Fazıl Kısakürek MTAL bünyesinde açılan HEDEF Lezzet Atölyesinde Millî Eğitim Müdürü Necati Yener Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birim amirleri de katılım sağladı.

Toplantıda önemli değerlendirmelerde bulunan Yener, "2024-2025 Eğitim-Öğretim yılındaki ana gündemimiz; Türkiye Yüzyılı Maarif Modelidir. Bu konuda tüm paydaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. Maarif Modelimiz, bu yıl; okul öncesi (anasınıfı); ilkokul 1, ortaokul 5; ortaöğretim hazırlık ve 9 uncu sınıf düzeyinde uygulanmaya başlandı. Bu süreci hepimiz yakından takip etmeli, maarif modelimizin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması için gayret göstermeliyiz. Ailelerimizin de bu süreçteki yakın ilgi ve katılımını sağlayacak çalışmalara ağırlık vermeliyiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin de içinde bulunduğu genelgeleri hatırlatarak genelge hükümlerinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini isteyen Yener, bu kapsamda yürütülen çalışmalara hâkim olunabilmesi için bakanlıkça yayımlan tüm genelge ve maarif modeline yönelik içeriklerin titizlikle incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulan ücretsiz ders kitapları ve dijital materyallerin dışında başka bir kaynak temin edilmemesi hususunun da önemle altını çizen Yener, "Hem ders kitaplarımızın hem de EBA ve ÖDS gibi oldukça zengin içeriklerle donatılan dijital platformlarımızın etkin bir şekilde kullanımını sağlamalıyız. Bunların dışında bir kaynak ihtiyacımız bulunmamaktadır." dedi.

Yener, İşgücü Uyum Programı kapsamındaki personel görevlendirmelerinin de titiz bir planlamayla okulların ihtiyacına göre yapılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. Yılsonu etkinliklerine de değinen Yener, bu sürecinde yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Diğer gündem maddeleri üzerinde bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, birim amirlerimiz de sorumluluk alanları ile ilgili ilçe müdürlerine bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra ilçe milli eğitim müdürleri de görüş öneri ve taleplerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER