Gündem

MÜFTÜLERE NİKÂH SEMİNERİ

MÜFTÜLERE NİKÂH SEMİNERİ

MÜFTÜLERE NİKÂH SEMİNERİ
07-12-2017 07:59

Gökhan KARA /

İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma öncesinde ve sonrasında yapılacak kanuni işlemler ve düzenlenecek evraklarla ilgili Nüfus Müdiresi Ümmügülsüm Arık tarafından seminer verildi.

 Müftülük konferans salonunda önceki gün verilen ?İl ve İlçe Müftüleri Evlendirme Mevzuatı Eğitim? seminerine Müftü Şükrü Balkan ile ilçe müftüleri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Müftü Balkan, müftülerin dışındaki din adamlarına yetki verilmesinin söz konusu olmadığını hatırlatarak ?Epeyce zamandan bu yana, tartışmalara sebep olsa da hükümetimizin çıkardığı bir kanunla nikah kıyma yetkisi resmiyete dökülmüş oldu. Nikah kıyma yetkisi olan devlet memurları ve görevlilerinin arasına il ve ilçe müftülükleri de dahil edildi.?dedi.

?BİZİM AÇIMIZDAN HEYECAN VERİCİ?

Sürecin güzel olacağını düşündüğünü dile getiren Müftü Balkan, ?Bizim açımızdan da biraz heyecan verici. Bunun ne şekilde nasıl yapılacağı konusunda da nüfus müdüremiz bize bilgi verecek. Allah hayırlı, uğurlu etsin. İnşallah vatanımız, milletimiz, memleketimiz, vatandaşımız için hayırlara vesile olur. Biz medeni bir nikah kıyacağız ama çok ufak eklemelerle aslında bu nikah dini nikahı da kapsayabilecek duruma gelebilir. Muhtemelen dini nikahla resmi nikah birlikte olmuş olur. Bunun haricinde ayrıca bir dini nikah kıyılmasına gerek olacağını düşünmüyorum? dedi.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümmügülsüm Arık ise, nikah kıyma, nikah kıyılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar, nikahı kıyabilecek ya da kıyılamayacak kişiler hakkında müftülük personeline bilgi verdi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER