Gündem

MÜFTÜLÜK´ten AİLE OKULU SEMİNERİ

MÜFTÜLÜK´ten AİLE OKULU SEMİNERİ

MÜFTÜLÜK´ten AİLE OKULU SEMİNERİ
30-10-2017 07:30

İl Müftülüğü tarafından hanımlara özel olarak Aile Okulu Eğitim Semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans salonunda ikincisi düzenlenen bu haftaki seminerde katılımcılara ´Aile Hukuku´ ve ´Ailede Tüketim Bilinci´ konuları anlatıldı.
Aile hukuku konusunda sunumunu gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Halil Taşpınar, ailenin sadece insan neslinin devamını ve kişilerin himayesini amaçlayan bir kurum olmadığını belirterek, "Aile, çok daha kapsamlı bir biçimde dünyayı imar etmenin ve yaşanılır hale getirmenin vazgeçilmez kurumudur" dedi.

Nikahın, akitin yanı sıra Allah´a yaklaştıran bir ibadet olduğuna dikkat çeken Taşpınar, "Evlilik aynı zamanda hayatın bütün değerlerinin temeli ve anlam kaynağı olan dinin korunmasını sağlayan en temel unsurdur. İslam alimleri, ailenin hem kendi üyeleri hem de toplumda ilişkilerini inceleyip aile hukukunun hükümlerini tespit ederken bir inceliğe işaret etmişlerdir. Müslümanların nazarında ailenin oturtulduğu temeli gösteren bu incelik, nikaha kısmen ibadet anlamı da yüklemektir. Yani aile kurumunun kurulmasının hukuken ilk adımı olan ve vasıtası olan nikah, akidin ötesinde Allah´a yakınlaşma demek olan ibadet mahiyetine bürünmektedir" ifadelerini kullandı.


Daha sonra ´Ailede Tüketim Bilinci´ konusunu anlatan İl Müftülüğü Vaizi Fatma Karaduman ise, eskiden az sayıdaki ihtiyacından çoğunu alabilen insanın, bugün çok ihtiyacından ancak azını alabildiğini dile getirerek, "Varlık içinde bir fakirleşme görülmektedir. Toplum sürekli zenginleşmekte, ancak fert fakirleşmektedir. Bu da fakirlik ve ahlaksızlığa zemin hazırladığından, sosyal ve ferdi huzursuzluklara, krizlere neden olmaktadır. Artık insan değerlerden vazgeçip fiyatlarla ilgilenir oldu" diye konuştu. (DHA)


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER