Gündem

Muhasebeciler Haftası Kutlu Olsun

Sivas Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Boyraz 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm muhasebecilerin haftasını kutladı

Muhasebeciler Haftası Kutlu Olsun
02-03-2024 09:05
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Sivas SMMMO Başkanı Sayın Metin Boyraz 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

Boyraz mesajında, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında mesleğimizin gururunu 35 yıldır taşıyoruz. Bu gurur ve sorumlulukla, toplumumuzun her kesimine mesleğimizin değerini tanıtmak ve ülke ekonomisine katkılarını vurgulamak adına 1-7 Mart tarihlerini Muhasebe Haftası olarak kutluyoruz. Bu özel zaman diliminde, mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu anlamlı yolculuğu onurla kutluyoruz. Mali Müşavirlik mesleği, ülkemizin temel taşlarından biri olarak, 35 yıl önce başlayan bir serüvenin ardından kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmıştır. Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslekleri ve meslek örgütümüz TÜRMOB, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğini düzenleyen ve 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 125 bin 526 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 5 bin Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. 35 yıldır da meslekleriyle gurur duyan Mali Müşavirler, ülke ekonomisinin güçlenmesine ve işletmelerin finansal sağlığının korunmasına önemli katkılarda bulunmuşlardır.” dedi.

Boyraz, mesajının devamında şu ifadeler verdi:

“Mesleğimiz 35 yıllık yolculuğunda kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu olmuştur. Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek grubu oluşturduk. Kaliteli hizmet sunarken işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize verdiğimiz hizmetlerle gelişimlerine katkı sağlamaktayız. Odamız toplumsal sorumluluğunun bir gereği olarak, meslek alanında yüksek standartlarda hizmet sunmanın yanı sıra, muhasebe ve denetim mesleğinin dünya çapındaki gelişimine katkıda bulunmak için çaba harcamaktadır. Bu çerçevede, sürdürülebilirlik kavramının giderek artan önemine de dikkat çekmekteyiz. Çözüm sunmaya yönelik bir bakış açısı ile sorunları ve çözüm yollarını gündeme getirirken, ülkemize sağlayacağı katkılar öngörüsünde global ekonomi ve iş dünyasında olan gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşarak konjonktürel bir bakış açısıyla ekonomimizin gelişmesi ve iş dünyasının küresel piyasalarda yerini alması için işletmelere bu konuda rehberlik etmekteyiz.   Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışı meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın üstlendiği görev ve hizmetler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.”

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER