Gündem

Muhsin Başkanı Özlüyoruz!

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yerel seçim çalışmaları sırasında gittiği Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine dönerken Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkinde düşmüştü. Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterde bulunanlar hayatını kaybetmişti. Yazıcıoğlu  ve beraberindekilerin ölümünün üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen olayın “suikast mı”, “kaza mı” olduğunun üzerinden sır perdesi kalkmadı.

Muhsin Başkanı Özlüyoruz!
24-03-2024 14:12

Haber Merkezi

TÜRK SİYASETİNDE İZ BIRAKTI

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, darbe karşıtı söylemleri ve ilkeli duruşuyla Türk siyasetinde iz bıraktı. Siyasete giden yolda ilk adımı 14 yaşındayken Şarkışla`da Genç Ülkücüler Hareketi`ne katılarak atan Yazıcıoğlu, 1972`de Ankara`ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi`nde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, devam eden yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve sonrasında da genel başkanlık görevini yürüttü. Yoluna 1978`de Ülkücü Gençlik Derneği`nin Kurucu Genel Başkanı olarak devam eden Muhsin Yazıcıoğlu, 1980`de Genel Başkan Müşaviri olarak MHP`de görev aldı. Yaşamı boyunca Anadolu gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi düşüncesiyle hareket eden Yazıcıoğlu, gençlerin iyi bir eğitim alıp, vatanına ve milletine hizmet etmesi gerektiğini her zaman dile getirdi. Muhsin Yazıcıoğlu, 24 yaşındayken dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk`e mektup yazarak, "Eller silah değil, kalem tutmalı" diyen lider olarak öne çıktı.

 

VATAN VE MİLLET SEVDALISIYDI

Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi öncesi dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak gençliğin sürüklendiği kaos ve kardeş kavgasını gören bir siyasi ferasetin de sahibiydi. Ömrünün 7,5 yılı cezaevinde geçti Muhsin Yazıcıoğlu, askeri darbenin ardından "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası`nda" yargılandığı sırada 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi`nde kaldı. Dava sonunda herhangi bir ceza almayan Yazıcıoğlu, yaşadığı her türlü sıkıntıya rağmen milletini ve devletini bağlılığıyla dikkati çekti. Yazıcıoğlu, 1987`de yine milletine hizmet için siyasete kaldığı yerden devam etti, Milliyetçi Çalışma Partisi`nin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Yazıcıoğlu, 1991 yılındaki genel seçimlerde tercihli sistemle Sivas`tan milletvekili seçilirken, partisiyle 1992`de yol ayrımına geldi. "Siyasi anlayışımız uyuşmuyor" diyerek bir grup arkadaşıyla MÇP`den ayrılan Yazıcıoğlu, 1993`te Kurucu Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi`ni (BBP) kurdu. Muhsin Yazıcıoğlu, 24 Aralık 1995 erken genel seçimlerinde ANAP`la yaptıkları ittifakla yeniden Meclis’e girdi. Yazıcıoğlu, 1996`da ANAP`tan istifa ederek BBP`ye döndü. Yazıcıoğlu, 22 Temmuz 2007`de yapılan seçimlerde Sivas`tan bağımsız milletvekili seçildi ve TBMM`ye girerek seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

DARBELERİN KARŞISINDA BİR LİDERDİ

Yazıcıoğlu, siyasi yaşamı boyunca darbelere her zaman karşı çıktı. Millet iradesinin yanında yer alan, siyasi yaşamı boyunca görüşünü her zaman yüksek sesle dile getiren Yazıcıoğlu, 28 Şubat postmodern darbesine karşı duran liderlerden biri olarak da öne çıktı. Muhsin Yazıcıoğlu`nun "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam" sözü, o dönem ve sonrasında darbelere karşı adeta simge haline geldi. BBP`nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu`nun, siyasi yaşamı boyunca yaptığı bazı açıklama ve söylemleri de siyasete damga vurdu.

 

BİR SEÇİM ZAMANI ŞEHİT OLDU

Muhsin Yazıcıoğlu, 2009`da zor şartlarda yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak mitinge katıldı ve tüm imkansızlıklara rağmen seçimler için iddialıydı. "Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız" diyen Yazıcıoğlu`nun da içinde bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş`ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından Yozgat`ın Yerköy ilçesine giderken 25 Mart 2009`da Göksun ilçesi kırsalına düştü. Bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin cansız bedeni, Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Yazıcıoğlu, 31 Mart 2009`da Kocatepe Camii`nden son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi`ndeki törende, Yazıcıoğlu`nun Türk bayrağına sarılı tabutunun üzeri, sevenleri tarafından çiçeklerle donatıldı. Binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Yazıcıoğlu`nun naaşı, vasiyeti üzerine Taceddin Dergahı`na defnedildi. Ölümünün ardından Muhsin Yazıcıoğlu`nun ismi, memleketi Sivas başta olmak üzere Anadolu`nun birçok şehri ile Pakistan gibi dost ve kardeş ülkelerde cami, cadde, park, okul ve vakıflara verilerek yaşatılıyor.

SUİKAST Mİ? KAZA MI?

Muhsin Yazıcıoğlu düşen helikopterde yaşamını gazeteci İsmail Güneş ile dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yapılan araştırmalarda helikopterin bir suikast sonucu düşmüş olabileceği ihtimalleri kuvvetli hale gelmişti. Ancak açılan davalar 15 yıldır devam etmesine rağmen henüz bir sonuca ulaşamadı. Karanlık olay bir türlü aydınlığa kavuşturulmadı. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve Yazıcıoğlu ailesi 15 yıldır hak ve hukuk mücadelesini sürdürüyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER