Gündem

MUHTARLARLA 6´NCI BULUŞMA YILDIZ DAĞI

MUHTARLARLA 6´NCI BULUŞMA YILDIZ DAĞI

MUHTARLARLA 6´NCI BULUŞMA YILDIZ DAĞI
17-02-2018 07:34

 

Nurettin ÇUKURYURT

Vali Davut Gül, Kayak Merkezi´nde Yıldızeli muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, ?Muhtarlarımız, Cumhurbaşkanımızın idarecilere emanetidir, Eğer sorunlarımız belli bir takvim içerisinde çözülüyorsa demek ki iyiye bir gidiş var?dedi.

Kırsala büyük önem verdiklerini ve her yıl bir önceki yıldan daha çok hizmet götürülmesini hedeflediklerini belirten Vali Gül, "Sizlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Muhtarlarımız, Cumhurbaşkanımızın idarecilere emanetidir. Her kaymakam, her müdür, her vali ister ki eskisinden daha çok hizmet yapsın, bütün talepleri yerine getirsin. Fakat ihtiyaçlar sınırsız, kaynaklar ise sınırlıdır. Her geçen gün sorunların nitelikleri değişiyor. Eğer sorunlarımız belli bir takvim içerisinde çözülüyorsa demek ki iyiye bir gidiş var. Bu yıl 200 bin metrekareden daha fazla parke taşı verdik. Önceki sene ise 80 bin metrekare idi." dedi.

SU SAATİ UYARISI

Son yıllarda yaşanan kuraklığa dikkat çeken Valimiz Gül, "Geçen yıl da kuraklık vardı. Bu sene de olabilir. İçme suyu ile ilgili kriterimiz şu; içme suyu yetersiz ise ve sayaç taktıysanız ve halen su yeterli olmuyorsa ve alternatif kaynak da varsa mutlaka o suyu o köye getireceğiz." diye konuştu.

Yolların onarıma ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Gül, "Bu sene geçen yıldan daha fazla onarım ekibi oluşturacağız. Bizim şu an asfalt oranımız yüzde 60 oranında. Ama asfalttan yararlanan vatandaş oranımız yüzde 86. Büyük köylerin önemli bir kısmı asfalta kavuştu. Asfaltı olmayanlar küçük ve mesafesi uzun olan, nüfusun kışın olmadığı köyler. İmkân oldukça onları da yapacağız." şeklinde konuştu.

?KÖYLERE ÇOCUK PARKI?

Öğrencinin ve ihtiyacın olduğu her yere eğitim hizmetlerini götürdüklerini vurgulayan Gül, "Nüfusu 450 ve üzeri olan köylere halı saha yaptık. Yıldızeli´nin 15 köyü bu hizmetten faydalandı. Yapılmayan köylere de imkân bulursak çocuk parkları yapacağız." dedi.

DSİ´nin Yıldızeli ilçesinde çok önemli çalışmaları olduğuna dikkati çeken Gül, "Bir yerde su varsa, sulanabilir arazi varsa ve o arazide su tutmaya müsaitse er ya da geç o bölgeye gölet yapılıyor. Kapalı şebeke sistemini yaygınlaştırıyoruz. Sorunlarınızı belli bir takvim içerisinde çözüyoruz." ifadelerini kullandı.

SERTİFİKA VERİLDİ

Muhtarlara katılım sertifikaları da verilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Yıldızeli Kaymakamı Yusuf Cankatar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Ceyhan ve ilçenin il genel meclis üyeleri de katıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER