Gündem

Müzeler konferansta anlatıldı

Müzeler konferansta anlatıldı

Müzeler konferansta anlatıldı
18-05-2022 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

4 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, SCÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Alkan, Kültür Miraslarını Koruma, Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meryem Acara Eser, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş üniversitedeki müzeler hakkında bilgiler verdi.

Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Alkan da müzelerin kuruluşu, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve Müzeler Günü hakkında bir sunum yaptı.

Kültür Miraslarını Koruma, Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meryem Acara Eser ise müze bilincinin çok küçük yaşta insanlara kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem de tabiat tarihi müzelerinin topluma tabiat sevgisi aşılamadaki önemine dikkat çekti.

SCÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, SCÜ’deki müzecilik faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Programın sonunda katılımcılar SCÜ bünyesinde bulunan Üniversite Tarihi Müzesi ve Tabiat Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER