Gündem

Yeni Müdür Ziyaretlere Başladı  

Sivas’ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yeni atanan Aziz Erdoğan, kentte oyma sanatı alanında somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olan Süleyman Daştan’ı ziyaret etti.

Yeni Müdür Ziyaretlere Başladı  
04-11-2023 12:33
SİVAS

Aydın DELİKTAŞ

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, çalışmalara başladı. Kentte ahşap oyma sanatı alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olan Süleyman Daştan’ı ziyaret eden Erdoğan, “Sanatçı, bir mermer parçasında kusursuz bir heykeli gören, iplerin ahengini halıya çeviren, eşyanın her halinde estetiği fark edendir.  Sivas İhramcızâde İsmail Hakkı Kültür Sanat Evi’nin (Çorapçılar Hanı) tam da bu ifadenin ete kemiğe bürünmüş halleriyle dolu. Süleyman Usta’nın, kültürün, edebiyatın, sanatın ve ihtişamın şehri Sivas’a çok yakışıyor. Adeta ağaçlarla kucaklaşıyor ağaçlara sevdasını ince ince işliyor, küçük atölyesinde ağacın bin bir halinin sanata tezahürünü yaşatıyor.” Dedi

Süleyman Daştan da bu nazik ziyaret ile sanata verdiği değer ve destekten dolayı İl Müdürü Aziz Erdoğan’a teşekkür etti.

  sivas son dakika     sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER