YaÅŸam

 Herkes Öldü Biliyordu, 28 Sene Sonra Ortaya Çıktı

Cezayir'de, yetkililerin bildirdiğine göre, 1996 yılından bu yana bir kişiyi evinde alıkoyan bir zanlı gözaltına alındı. 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu.

 Herkes Öldü Biliyordu, 28 Sene Sonra Ortaya Çıktı
15-05-2024 15:38
SÄ°VAS

16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde saman dolu bir çukurda konuşamaz durumda bulundu.

Celfe ilinin Yargı Konseyi, bir kişinin 1996 yılından bu yana bir komşusunu evinde alıkoyduğu tespit edilen olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bir kişinin 12 Mayıs'ta başsavcılığa başvurarak, yaklaşık 28 yıl önce kaybolan kardeşinin El-Kadid kentindeki komşusunun evindeki koyun ağılında olduğunu iddia ettiği belirtildi.

dfdg.webp

İhbarın ardından, geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı ve adli kolluk ekipleri ilgili eve yönlendirildi. Evde yapılan aramada, kayıp kişi bulunarak, evin 61 yaşındaki sahibi gözaltına alındı.

Açıklamada ayrıca, savcının mağdura tıbbi ve psikolojik destek sağlanması talimatını verdiği ve şüphelinin soruşturmanın tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi. Olayın, kanunların gerektirdiği tüm titizlikle takip edileceği vurgulandı.

gfd.webp

SAMANLA KAPLI BİR ÇUKURDA BULUNDU

Sosyal medyada, alıkonulan kişinin trajik bir durumda olduğunu gösteren fotoğraf ve videolar paylaşıldı. Aktivistler, alıkonulan kişinin samanla kaplı bir çukurda bulunduğu anı gösteren bir videoyu da yayınladılar.

hgf.webp

Aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu.

Bin Ümran'ın ailesi, onun 1990'larda Cezayir'de faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından kaçırılarak suikaste kurban gittiğine inanıyordu.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER