Yaşam

Bu İlaçları Artık Aile Hekimleri De Yazabilecek! 

Bakan Vedat Işıkhan, kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının, aile hekimleri tarafından, ilgili sağlık raporlu hastalara yazdırabilmenin önünü açtıklarını söyledi.

Bu İlaçları Artık Aile Hekimleri De Yazabilecek! 
17-05-2024 13:42
SİVAS

Haber Merkezi

Bakan Işıkhan, Ankara'da gerçekleştirilen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı açıklamada, kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından ilgili sağlık raporlu hastalara reçete edilebileceğini belirtti.

yabancilar-icin-eczane-hizmetleri.jpg

Bu düzenleme ile ilgili olarak Bakan Işıkhan şunları dile getirdi:

"Aile hekimlerinin reçete yetkilerini genişletiyoruz ve kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını da içeren yeni bir düzenleme yapıyoruz.

Bu sayede 2 milyon vatandaşımız yeni düzenlemeden faydalanabilecek.

Ayrıca, Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ile yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlayacağız.

SGK'nın hizmet alanını genişleterek, sosyal açıdan da emeklilere hizmet sunacak ve gerçek anlamda emeklileri SGK'nın paydaşı haline getireceğiz. Bu şekilde SGK'yı sosyal yönü güçlü bir kurum haline dönüştürüyoruz."

ilac-geri-odeme-5pdg-cover-sxkf-cover.webp

3'ER AYLIK DOZLARLA ALACAKLAR

Bakan Işıkhan, "Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği; kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, ilgili sağlık raporlu hastalarımızca Hastanelerde sıra beklemeden, aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz.

1 YILA KADAR REÇETE EDİLEBİLECEK

Ayrıca mevcut durumda hekimler tarafından en fazla 3 aylık ilaç reçete edilebiliyorken yeni düzenlemeyle raporu düzenleyen hekim tarafından 1 yıla kadar reçete edilebilecek ve hastalarımız tekrar hekime başvurmaya gerek kalmadan ilaçlarını bu süre zarfında 3er aylık dozda sözleşmeli eczanelerden temin edebilecekler" diye konuştu.

Bakan Işıkhan şunları söyledi:

"Göreve geldiğimden itibaren ağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık yılda 3,2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER