Gündem

 YKS Örnek Sorular Deneme Sınavı İmkanı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) YKS deneme sınavı için önemli bir açıklama geldi. MEB, öğrencilerin akademik bilgi ve becerilerini en üst düzeye çıkarmaları, sınav stratejilerini geliştirmeleri ve sınav stresini yönetebilmeleri amacıyla bir deneme sınavı hazırladı.

 YKS Örnek Sorular Deneme Sınavı İmkanı
25-05-2024 15:33
SİVAS

HABER MERKEZİ

 "YKS'ye Doğru 2024" isimli deneme sınavı Türkiye genelinde yapılacak olup, katılım online olarak sağlanacak. Sınava katılım saatlerini esnek tutan MEB, detayları resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. İşte, MEB OGM Materyal YKS online deneme sınavı ekranı.

1/ 5

OGM Materyal web sitesi üzerinden yapılacak çevrim içi deneme sınavı, TYT, AYT ve YDT için ayrı ayrı günlerde gerçekleştirilecek. TYT deneme sınavı 25 Mayıs 2024 tarihinde, AYT deneme sınavı 26 Mayıs 2024 tarihinde ve YDT deneme sınavı ise 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Adaylar, sınavlara 10:00-20:00 saatleri arasında giriş yapabilecekler. İşte, MEB YKS deneme sınavı hakkında detaylı bilgiler.

2/ 5

MEB YKS DENEME SINAVI GİRİŞ EKRANI

MEB YKS deneme sınavına yalnızca 12. sınıflar ile mezun öğrenciler giriş yapabilecek. Öğrenciler eba şifreleri ile mezun öğrenciler ise e-Devlet şifreleri ile deneme sınavına erişim sağlayacak.

3/ 5

MEB DENEME SINAVI SONUÇLARI

Belirtilen tarihlerde 10:00-20:00 saatleri arasında istedikleri zaman dilimlerinde sınava girebilecek olan öğrenciler sonuçlarını, sıralamalarını ve puanlarını 28 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sistem üzerinden saat 10:00 itibarıyla görebileceklerdir.

4/ 5

Deneme sınavının soru çözümleri ise sonuçların açıklanması ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Youtube sayfasında yayımlanacaktır.

5/ 5

Ayrıca Youtube üzerinden öğrenciler için rehberlik yayını da uzmanlar tarafından gerçekleştirilecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER