Ekonomi

Emekli maaşındaki son rakam sızdı! 

SGK Uzmanı Emin Yılmaz emeklilere güzel haberi duyurdu. En düşük emekli maaşı belli oldu. İşte tüm ayrıntılar...

Emekli maaşındaki son rakam sızdı! 
01-06-2024 15:46
SİVAS

Haber Merkezi

Yüksek enflasyon sebebiyle emekliler, sene başında yapılan zammın yetersiz olduğunu düşünerek zor günler geçirmeye devam ediyor. Bu durum, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine düşmesine neden olmuştu.

2/6
Emekli maaşındaki son rakam sızdı! SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıkladı 2

Tüketici fiyatlarındaki artış nedeniyle emekli maaşlarının alım gücünde yaşanan düşüş, Temmuz ayında gelecek olan enflasyon farkı ve olası refah payıyla bir nebze olsun hafifleyecek gibi görünüyor.

3/6
Emekli maaşındaki son rakam sızdı! SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıkladı 3

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Temmuz zammında en düşük emekli maaşları için 4 aylık enflasyon farkının 18,72 olarak belirlendiğini açıkladı.

4/6
Emekli maaşındaki son rakam sızdı! SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıkladı 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü emekliler yılı ilan etmesiyle birlikte emekli maaşlarında yaşanan erime hız kazanmış durumda. Bu nedenle, hükümetin bu konuda atacağı somut adımlar şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.

5/6
Emekli maaşındaki son rakam sızdı! SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıkladı 5

Hükümete yakın kaynaklar, bu yıl zam konusunda daha dikkatli bir yaklaşım sergileneceğini belirtiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli kart uygulamasının devreye sokulacağını ve bu sayede emeklilerin hayatlarında kolaylıklar sağlanacağını belirtti. Ayrıca 6 aylık enflasyon farkı oranına da işaret etti.

6/6
Emekli maaşındaki son rakam sızdı! SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıkladı 6

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, en düşük emekli maaşının 12.500 TL ile 15.000 TL arasında bir seviyeye çıkarılabileceğini belirterek, iktidarın bu konuda bir iyileştirme yapabileceğini öngördüğünü ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER