Gündem

Sivas’ta Ekmek Ucuz Değil Pahalı!

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 10 liraya satılan somun ekmeğin Türkiye’de satılan en ucuz ekmeği olduğu iddia etti. Ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı. 1 saat mesafe uzaklıktaki Tokat’ta aynı gramaj ekmeğin 7.5 liraya satıldığı öğrenildi.

Sivas’ta Ekmek Ucuz Değil Pahalı!
08-07-2024 12:21
SİVAS

Demet KARAKUŞ

Artan maliyetlerin bahane gösterildikten sonra Sivas’tan somun ekmeğin fiyatı 7 liradan, 10 liraya yükseltilmişti. Yapılan zam vatandaşın tepkisini çekse de geri adım atılmamış ve ekmek 10 liradan satılmaya başlanmıştı. Yapılan zammın ardından SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Türkiye’nin en ucuz ekmeğinin Sivas’ta satıldığını iddia etmişti.

Ancak Sivas Ekspres Gazetesi olarak gerçeğin öyle olmadığını öğrendik. Komşu kentimiz ve en ticari en çok yaptığımız iller arasında yer alan Tokat’ta somun ekmek vatandaşa 7.5 liraya satılıyor. Büyükşehir illeri arasında yer alan Van’da ise somun ekmek vatandaşın sofrasında 8 liradan yer buluyor. Yakın iller arasında yer alan Elazığ’da da aynı ekmek 8 liradan satılıyor. Bu fiyatlara bakıldığını SESOB Başkanı Hakan Demirgil’in çevre illerdeki fiyatlardan haberi olmadığı ortaya çıkıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER