Gündem

Sivas Milletvekili Açıkladı!  Uyutma Teklifi Meclise Gidiyor

Sokak köpeği sorununa ilişkin konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, teklifi bu hafta sonuna doğru meclis başkanlığına vereceklerini söyleyerek, “Acı çektirmeden merhametimiz iklimine uygun olaraktan ötenazi yoluyla hayatlarına son vermek lazım’’ dedi.

Sivas Milletvekili Açıkladı!  Uyutma Teklifi Meclise Gidiyor
09-07-2024 10:48
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Genel Merkez’inde açıklamalarda bulundu. Başıboş sokak köpeklerine ilişkin konuşan Güler, bu hafta içi muhalefet partisi grup başkan vekilleriyle görüşmek suretiyle bu hafta sonuna doğru meclis başkanlığına teklifi vereceklerini söyledi.

Abdullah Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 “Merak edilen hususlardan biri de şu. 5196 sayılı bizim veteriner hizmetleri kanunumuz da var. Çünkü oradaki ifadeler ve düzenlemelerdeki durum da önem arz ediyor. Tabii şunu ifade etmek isteriz ki sokaklarda, son günlerde de özellikle Adana'daki evladımıza da ben buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim sokaklar güvenli bir alan olarak tarif edilemez. Bunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Yani sokaklar hem hayvanlar için hem insanlar için bu konularda soğuktur, açlıktır, hastalıktır ve güvenli alanlar değildir. Bizim buralarda bir yaşam alanı şekliyle beraber köpeklerimizi, hayvanlarımızın daha korunaklı, daha güvenli alanları almamız gerekiyor. Çok nitelikli barınaklar almamız gerekiyor. Bakanlığımızın güçlü desteğiyle Tarım Orman Bakanlığı'mızı, diğer bakanlarımızın güçlü desteğiyle hem barınakların imkanlarını arttırma hem ciddi bir kısırlaştırma aşılama ve aynı zaman içerisinde de sahiplendirme noktasında çok güçlü bir çalışma olacak” diye konuştu.

HAYATLARINA SON VERMEK LAZIM

5196 sayılı kanunun yani veteriner hizmetleri kanunun 9. maddesi olduğuna dikkat çeken Güler, “Hâlihazırda şu anda bu kanun yürürlükte, Dokuzuncu maddesi orada kuduz riski taşıyan rehabilite edilemeyecek şekilde azgınlaşmış ve barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren ve bu hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalmayan hayvanların ötenazi yönüyle hayat son vermeyi emrediyor. Kanun şu anda var. Biz şimdi sokaklardan, barınaklara hayvanlarımızı alıp hem kısırlaştırma, hem sahiplendirme hem de aşılama noktasında güçlü bir destek verirken barınaklarda kalma imkanı kalmayan hastalık taşıyan hem bu hayvandan hayvana hem de hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan rehabilite edilme imkanı kalmamış ve çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda da diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda dediğimiz gibi çok önemli bir kuduz riski tehlikesi var. Dolayısıyla bunu da göz önünde almamız gerekiyor. Mutlaka bu süreçlerde o barınaklardaki yaşam kalitesinin niteliğinin arttırılması noktasında bizim tedbirler almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın da onlara acı vermesini çektirmeden merhametimiz iklimine uygun olaraktan ötenazi yoluyla hayatlarına son vermek lazım” ifadelerini kullandı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER