Gündem

Adem Uzun'a Sert Tepki: Hak­kı­mı­zı Gasp Edi­yor­lar!

Sivas Be­le­di­ye­si’nde görev yapan ve Hiz­met-İş Sen­di­ka­sı­na üye olan yak­la­şık bin 500 iş­çi­nin zorla zorla is­ti­fa et­ti­ril­di­ği yö­nün­de­ki id­di­ala­rın ar­dın­dan Hak-İş üye­le­ri kent mey­da­nın­da basın açık­la­ma­sı ya­pa­rak Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Adem Uzun’a tepki gös­ter­di.

Adem Uzun'a Sert Tepki: Hak­kı­mı­zı Gasp Edi­yor­lar!
19-07-2024 12:06
SİVAS
DEMET KARAKUŞ
Geç­ti­ği­miz ay­lar­da ger­çek­leş­ti­ri­len yerel se­çim­le­rin ar­dın­dan Sivas Be­le­di­ye­si’nde görev yapan ve Hiz­met-İş Sen­di­ka­sı­na üye olan yak­la­şık bin 500 iş­çi­nin zorla zorla is­ti­fa et­ti­ril­me­si gün­de­me gel­miş­ti. Ya­şa­nan sü­re­cin ar­dın­dan Hak-İş’e bağlı Hiz­met-İş Sen­di­ka­sı Genel Baş­kan Ve­ki­li Halil Öz­de­mir Sivas’a ge­le­rek, sen­di­ka üye­le­riy­le bir­lik­te kent mey­da­nın­da basın açık­la­ma­sı ya­pa­rak Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Adem Uzun’a tepki gös­ter­di.
SİVAS BELEDİYESİ BİZİ ÜZDÜ
Özdemir, "31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye'de adeta HAK-İŞ'e karşı bir savaş başlatıldı. HAK-İŞ üyelerine karşı bir baskı, bir zulüm başlatıldı. Aslında bu filmi biz 2019 yerel seçimlerinde görmüştük. Hazırlıklıyız, antrenmanlıyız. Ama Türkiye'de CHP'li ve DEM partili belediyeler seçimi kazanır kazanmaz, sanki başka hiçbir işleri yokmuş gibi adeta mazbatayı almadan işçilere, emekçilere, baskı yaparak zulümle zorla HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası'ndan istifa etmeye zorlamışlar, istifa etmeyenleri işten çıkartmışlar. Ve adeta onlara Zulüm yaşatmışlardır. Seçimden önce halka söz veren, işçilere söz veren biz geldiğimiz zaman huzur gelecek diyen CHP'li ve DEM'li belediyeler adeta bulundukları şehirlerde halka hizmet etmesi gerekirken insanlara hizmet etmesi gerekirken o şehrin hizmetkarı olması gerekirken adeta işçilere bir baskı, bir zulüm yapmışlardır. Tabii biz bunlarla nasıl baş edilir biliyoruz. HAK-İŞ direniş nasıl yapılır çok iyi biliyor. HİZMET-İŞ Sendikası bu gibi işverenlerle nasıl mücadele edebilir çok iyi biliyor. Ama bizi üzen bizi hayal kırıklığına uğratan Sivas Belediyemizin, Sivas Belediye Başkanımızın burada çalışan emekçileri baskıyla tehditle HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ'ten istifa ettirmesi olmuştur. Bu genel başkanımızı da teşkilatımızı da camiamızı da derinden üzmüştür." şeklinde konuştu.

ADEM UZUN SUÇ İŞLİYOR
Öz­de­mir, “Bugün, emek­çi­le­rin özgür ira­de­le­ri­ne el uza­ta­rak onur­la­rı­nı ze­de­le­me­ye ça­lı­şan Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Adem Uzun ve yö­ne­ti­mi­ne karşı, tüm ça­ba­la­rın bo­şu­na ol­du­ğu­nu gös­ter­mek için bu­ra­da­yız! Sivas Be­le­di­ye­si iş­çi­le­riy­le – HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sen­di­ka­mı­zın 30 yılı aşkın ver­di­ği omuz omuza mü­ca­de­le­si­ni, bu­gün­de tüm zor­luk­la­ra rağ­men sü­re­ce­ği­ni her­ke­se gös­ter­mek için bir ara­da­yız! Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ana­ya­sa’mızın 51. mad­de­sin­de yer alan “Hiç kimse bir sen­di­ka­ya üye ol­ma­ya ya da üye­lik­ten ay­rıl­ma­ya zor­la­na­maz” ifa­de­si­ne rağ­men üye­le­ri­mi­zi zorla sen­di­ka­mız­dan is­ti­fa et­ti­re­rek suç iş­le­mek­te­dir” dedi.

HANİ BİRLİKTE YÖ­NE­TE­CEKTİNİZ

Sivas Be­le­di­yi Baş­ka­nı Adem Uzun’un seçim dö­ne­min­de­ki ‘Bir­lik­te­yiz, Bir­lik­te Yö­ne­te­ce­ğiz’ slo­ga­nı­nı ha­tır­la­tan Öz­de­mir, “Mil­le­ti­mi­zin ve emek­çi­le­ri­mi­zin oy­la­rı­na talip olan Adem Uzun, se­çi­lir se­çil­mez Sivas Be­le­di­ye­si’nde var olan bir­lik­te­lik ru­hu­na DARBE yap­mış­tır! İşçi­le­rin ira­de­si­ni hiçe sayan Sivas Be­le­di­ye­si yö­ne­ti­mi­ne asla geçit ver­me­ye­ce­ğiz! Sivas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Âdem Uzun’a Büyük Bir­lik Par­ti­si’nin Şehit Mer­hum Li­de­ri Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu’nun mil­li­yet­çi­li­ği ta­nım­la­dı­ğı sö­zü­nü ha­tır­lat­mak is­ti­yo­ruz: “Bizim mil­li­yet­çi­li­ği­miz ayı­rı­cı değil bir­leş­ti­ri­ci, ça­tış­ma­cı değil ba­rış­tı­rı­cı­dır.” Sayın Uzun! Büyük dev­let adamı mer­hum Ya­zı­cı­oğ­lu’nun yo­lu­na baş koy­du­ğu mil­li­yet­çi­lik ko­nu­sun­da­ki du­ru­şu or­ta­day­ken, sizin Sivas Be­le­di­ye­si’nde ki Sen­di­ka­mı­za uy­gu­la­dı­ğı­nız ay­rım­cı ve ça­tış­ma­cı po­li­ti­ka­nız devam edecek mi?” diye ko­nuş­tu.

BELEDİYEDE BARIŞ KAL­MA­DI

Sivas Be­le­di­ye­sin­de barış or­ta­mı kal­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Öz­de­mir, “Sayın Baş­kan far­kın­da mı­sı­nız? Yap­tı­ğı­nız sen­di­kal bas­kı­lar yü­zün­den çok önem ver­di­ği­ni­zi söy­le­di­ği­niz ‘Kurum Ba­rı­şı’ Sivas Be­le­di­ye­si’nde kal­ma­mış­tır. Sivas Be­le­di­ye­si'nde sen­di­ka­mı­za üye olan işçi kar­deş­le­ri­mi­zin zorla is­ti­fa et­ti­ril­me­si kar­şı­sın­da, hak­kın ve ada­le­tin ya­nın­da durma sö­zü­mü­zü bir kez daha yi­ne­li­yo­ruz. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sen­di­ka­sı ola­rak, iş­çi­le­ri­mi­zin hak­la­rı­nı so­nu­na kadar sa­vu­na­cak, ada­let­siz­li­ğe ve hak­sız­lı­ğa karşı dik du­ru­şu­mu­zu sür­dü­re­ce­ğiz. İşçi kar­deş­le­ri­mi­zin ira­de­si­ne ve hak­la­rı­na saygı duy­mak, bizim için temel bir pren­sip­tir. Her bir üye­miz aile­si­ni ge­çin­dir­mek ve onur­lu bir yaşam sür­mek için Muh­sin Baş­ka­nı­mı­zın ema­ne­ti olan Sul­tan­şe­hir Sivas’ımız için ge­ce-gün­düz de­me­den ça­lış­mak­ta­dır.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER