Gündem

Instagram yasağı yargıda! 

BTK’nın aldığı kararla 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli getirilmişti. Instagram yasağı yargıya götürüldü, peki bu süreç nasıl işleyecek? İşte tüm merak edilenler...

Instagram yasağı yargıda! 
07-08-2024 14:43
SİVAS

Haber Merkezi

Avukat Kerem Altıparmak, adli tatil dönemi olmasına rağmen Ankara 13. İdare Mahkemesi’nin hızla olumlu bir karar vermesi gerektiğini kaydetti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2 Ağustos tarihinde Instagram’a yönelik erişim engeli kararının birçok kez hukuki yollara taşındığını hatırlatan Altıparmak, Ankara Barosu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin bu konuda dava açtığını ifade etti.

97113.jpg

TWİTTER VE YOUTUBE KARARLARI

En son olarak Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için Ankara 13. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

VOA'dan Yıldız Yazıcıoğlu’na konuşan Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Anayasa Mahkemesi'nin 10 yıl önce Twitter ve YouTube hakkında verdiği kararların örnek alınması gerektiğini vurguladı. Akdeniz, BTK'nın Instagram’a getirdiği erişim engeli kararının kamuoyuyla paylaşılmadığını belirterek, dava dilekçelerinde Anayasa'nın 40. maddesi uyarınca yetkili makama başvuru hakkının ihlal edildiğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin sosyal medya platformlarına erişim engellemeleri ile ilgili kararlarında, bu tür kısıtlamaların zorunlu bir nedene dayanmadığını ve yeterli gerekçelendirilmediğini belirttiğini aktardı.

HIZLICA KARAR ALINMALI

Avukat Kerem Altıparmak, dava sürecinin hızla ilerlemesi için adli tatil dönemi olmasına rağmen nöbetçi mahkemenin derhal karar vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, BTK'nın Instagram'a getirdiği erişim engelinin gerekçesiz olduğunu ve suç teşkil eden içeriklerin hangi katalogda yer aldığının açıklanmadığını söyledi. Altıparmak, Anayasa Mahkemesi'nin internet içeriklerinin kaldırılmasına ilişkin “masumiyet karinesi ihlali” yönündeki kararını hatırlatarak, CHP’nin başvurusu üzerine BTK’ya verilen yetkiyle ilgili AYM'nin iptal kararının ardından, Instagram’a genel erişim engeli getirmenin Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER