Gündem

 Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı

Dün Eskişehir'de yaşanan korkunç olay Türkiye'nin gündemine oturdu. Oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenen 18 yaşındaki genç, özel ekipmanlarla girdiği bahçede vatandaşlara bıçakla saldırıp 5 kişiyi yaraladı. Kanlı saldırıdan önce hazırlık yaptığı öğrenilen saldırganın çatılara çıkarak etrafı gözlemlediği öğrenildi. Saldırgan, olayı gerçekleştirmeden önce de sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmış.

 Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı
13-08-2024 12:41
SİVAS

Eskişehir'de bir çay bahçesinde oturan vatandaşlara bıçakla saldıran ve 5 kişiyi yaralayan şahsın, arka sokakta üstünü değiştirdiği öğrenildi. Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıktı.

Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'nde bulunan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda meydana gelen olayda, 18 yaşındaki Arda K., çay bahçesinde oturan şahıslara bıçakla saldırdı. Hücum yeleği, kask ve gözlük kullanarak yüzünü maskeyle gizleyen Arda K., bölgede bulunan 5 vatandaşı bıçakladıktan sonra yakalanarak gözaltına alındı. Olayda yaralanan N.Ö. (87), T.A. (71), C.Ö. (57), C.A.(64) ve M.K. (64) isimli vatandaşlar, kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'si servise alınırken 3'ünün tedbir amacıyla yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor. Olayın gerçekleştiği alana yakın bir yerde üzerini değiştirdiği ve saldırının hazırlığını yaptığı belirlenen Arda K.'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bilgisayar oyunundan etkilenip 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı

"ÇATILARA ÇIKARAK ETRAFI GÖZLEMLEMİŞ"

CNN TÜRK Muhabiri Murat Bekmezci, Eskişehir'deki olayın ayrıntılarını şu sözlerle anlattı: "O dehşet anlarının yaşandığı yerdeyiz. Burası Tepebaşı Uluönder Mahallesi. Saldırgan, bilgisayar oyununu oynadıktan sonra bu noktaya geldi. Bu binanın boş alanında kıyafetlerini değiştirdi ve kaskını çelik yeleğini taktı, ardından caminin bulunduğu kısma doğru ilerledi. Çocuğun oynadığı oyun kesici aletlerle ilgili oyundu. Sabah erken saatlerde buraya geldik, vatandaşlarla konuşma fırsatı bulduk. Vatandaşların dediklerine göre saldırgan daha önce bu noktaya gelmiş, çatılara çıkarak etrafı gözlemlemiş. Kıyafet değiştirdikten sonra cami parkına hareket etti. Elinde biber gazı, bıçak ve pala vardı. Girdikten sonra koşarak ilerledi. İçeride park ve oyun alanları var. Vatandaşlar çay içip sohbet ediyordu. Buraya gelip sağa sola bakıp bir kişiyi bıçakladı, daha sonra ilerleyip bir kişiyi daha

Bilgisayar oyunundan etkilenip 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Saldırganı görev yerine giden polis memuru fark edip takip ederek yakalıyor. Bugün burası ıssız. Çocukları göremiyoruz. Saldırgan gözaltına alındı ve işlemleri sürüyor. Dikkat çeken bir detay vardı; saldırganın daha önce saldırıyı planladığı ortaya çıktı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'Duşumu alıp ekipmanlarımla dışarı çıkacağım, arabayla ya da toplu ulaşım aracıyla saldırıyı gerçekleştireceğim yere gidip kıyafetlerimi değiştireceğim. Baltamı yeleğimi alıp herkese saldırıyorum' ifadelerini kullanmış."

Bilgisayar oyunundan etkilenip 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı

"KENDİ HALİNDE BİR AİLENİN ÇOCUĞU"

Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Arda K.'nin 3 yıl öncesine kadar Uluönder Mahallesi'nde yaşadığını belirten Uluönder Mahalle Muhtarı Hasan Güler, "Bizim mahallemizde oturuyordu. Daha sonra Çamlıca Mahallesi'ne taşındılar. Çocukluğunu bilmem ama aile bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift. Ailenin 2 çocuğundan bir tanesi. İnternetten okuduğumuza göre çocuğu anneanneyle dede büyütmüş. Gördüğüm kadarıyla aile de ilgileniyordu tabii ama bilemiyoruz. İçine kapanıkmış. Olayı gerçekleştiren kişinin burada tanıdığı vardır. Çünkü çocukluğu burada geçti. Olayda çay bahçesindeki yaşlıları seçmiş" ifadelerini kullandı.

Bilgisayar oyunundan etkilenip 5 kişiyi bıçakladı! Eskişehir'deki olayın detayları gün yüzüne çıktı

"YARALI OLAN BİR KİŞİYE MENDİL UZATTIM"

Saldırıda yaralanan vatandaşlara yardım ettiğini belirten Muharrem K. ise şu ifadeleri kullandı: "Yerde yatan kişilerin bazı bölgelerinde kan gördüm. Bir daha baktım. Tramvay durağının orada karnını tutan vardı. Derken polisler yakalamış. Cami önünde yaralı olan bir kişiye mendil uzattım. Mendilin bir kısmı hala yanımda. Yardım eden vatandaşlar yerde buldukları kağıtlarla yaraya pansuman yapmaya çalışıyordu. O kadar çok kan vardı ki burayı hortumla yıkadılar. Burada gördüğüm 3 kişi yaralıydı. Farklı bir elbisesi vardı. Daha sonra polisler yakaladı. Ancak çocuk bir şey konuşmadı."

İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER