Gündem

Türkiye'de ilk Adana'da sergileniyor

TUSAŞ Motor Sanayi AŞ Genel Müdürü Mahmut Akşit, her yıl TEKNOFEST'te yeni bir şeyi ziyaretçilerle buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Daha önce plastik modelini sergilediğimiz TF6000 motorunun bu yıl kendisini TEKNOFEST Adana'ya getirdik." dedi

Türkiye'de ilk Adana'da sergileniyor
04-10-2024 15:03
SİVAS

TEKNOFEST'in paydaşları arasında yer alan TEI, geliştirdiği milli uçak motorlarını ziyaretçilere tanıtıyor. TEI'nin standında sergilenen motorlar arasında, Türkiye'nin ilk milli turbofan uçak motoru TEI-TF6000, Türkiye'nin ilk yerli helikopter motoru T700-TEI-701D, Türkiye'nin ilk milli turbodizel havacılık motoru TEI-PD170, Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400, Türkiye'nin en güçlü milli havacılık motoru TEI-TF10000 yer alıyor.

 

Stantta ayrıca Airbus A320 ve Boeing 737 uçaklarına güç veren leap motorunun TEI'de üretilen parçaları da sergileniyor. Katmanlı imalat parçaları da ziyaretçilere tanıtılanlar arasında.

TEI aynı zamanda TEKNOFEST kapsamındaki Jet Motor Tasarım Yarışması'nın yürütücülüğünü yapıyor.

"TF6000 motorunun kendisini TEKNOFEST Adana'ya getirdik"

Mahmut Akşit, her yıl TEKNOFEST'te yeni bir şeyi ziyaretçilerle buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, daha önce plastik modelini sergiledikleri TF6000 motorunun bu yıl kendisini TEKNOFEST Adana'ya getirdiklerini söyledi.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER