Yaşam

NİHAYET!

NİHAYET!

NİHAYET!
29-09-2017 07:56

Erhan CEYLAN/

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sivas Kültür Envanterinde önemli bir yere sahip olan Paşabey Mahallesi´ndeki tarihi Kurşunlu Hamamını tadilata alarak 441 yıldır kullanılan yakıt sistemini değiştirecek.

Tadilatın ardından doğalgaz sistemi döşenecek olan tarihi hamamda hem yakıt tasarrufu sağlanacak hem de hava kirliliğinin önüne geçilecek.

984 tarihli kitabesinde ?Bu hamam Selim Han´ın oğlu Sultan Murad´ın zamanında Allah´ın rahmetine muhtaç Rum eyaleti emirler emiri Abdullah oğlu Behram Paşa tarafından yaptırılmış? ifadeleri yer alan ve 441 yıldır günümüze ulaşan tarihi Kurşunlu Hamamı´ndaki yakıt sistemi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nün kararıyla deştiriliyor.

Karar kapsamında dün tarihi hamamda tadilat çalışması başlatan Bölge Müdürlüğü, hava kirliliği ve kömür kokusunun önüne geçmek için 441 yıldır kömür olan yakıt sistemine son vererek doğalgaz kullanımına başlanmasını sağlayacak.

TARİHTE TUZ DEPOSU

1998 yılında yayımlanan Sivas Şehri adlı eserde 1928 yılında metruk olan hamamın Düyun-ı Umumiye İdaresi´nce tuz deposu olarak kullanıldığı, bu tarihten sonra ise 1950 yılında Vakıflarca kiraya verildiği bildiriliyor. Hamam en son 2005 yılında restorasyona alınarak baştan aşağı yenilenmiş ve halkın hizmetine tekrar sunulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER