Ekonomi

NİHAYET!

NİHAYET!

NİHAYET!
21-12-2017 07:59

Özel İdare tarafından yaptırılan ve önceki yıl törenle Et Süt Kurumu´na devredilen, geçen yılda açılışı yapılan ancak bazı eksiklikleri nedeniyle faaliyete geçemeyen Et Kombinası´nda hayvan kesimine nihayet yarın başlanıyor.

94 KİŞİ İŞBAŞI YAPTI

Faaliyete geçmesi yılan hikayesine dönen Et Süt Kurumu Sivas Et Kombinası´nda 72 işçi ile 22 memurdan oluşan toplam 94 personelin işbaşı yaparak çalışmaya başladığı öğrenildi.

ELEKTRİK ÜRETİMİ DE VAR

Sivas-Kayseri karayolunun Kovalı kavşağındaki Et Kombinası´nın yanında 20 bin metrekare alana kurulan 1500 güneş paneli ile tesisin elektrik ihtiyacının buradan karşılanması planlanıyor. Üretim protokolleri de imzalandı.

Nurettin ÇUKURYURT

Faaliyete geçmesi dört gözle beklenen, Et Kombinası´nda önceki gün ?kesime başlanıldı? haberleri yayınlanmasına ve açıklamalar yapılmasına rağmen, henüz hayvan kesimi yapılmadığı ilk kesimin yarın yapılmasının planlandığı öğrenildi.

 Özel İdare tarafından yaptırılan ve önceki yıl yapılan törenle Et Süt Kurumu´na devredildiğinde, hemen çalışmaya başlanacağı algısı yayılan Sivas-Kayseri karayolunun Kovalı kavşağındaki Et Kombinası geçen yıl bir tören daha yapılmasına rağmen, eksiklikleri nedeniyle faaliyete geçememişti. Zaman zaman gerek Ziraat Odaları, gerekse yetiştiriciler tarafından yapılan eleştirilerin hedefi olan Et Kombinasıyla ilgili, önceki gün yapılan açıklamada da kombinada kesimlere başlanıldığının bildirilmesine rağmen, kesimlerin yarın itibariyle gerçekleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

18-25 LİRADAN KESİLECEK

Edinilen bilgilere göre Et Kombinası´nda yarından itibaren başlayacak kesimlerde 1. Kalite kuzu kilogram fiyatının 25, Toklu fiyatının 24, koyunun 21, oğlağın 20, çepişin 19 ve keçinin ise 18 lira olduğu öğrenilirken, 1. Kalite yağğsız 170 kiloya kadar olan Büyükbaş fiyatının 25, 2 kalite büyükbaşın 24, üçüncü kalite Büyükbaş kesim fiyatının da 21 lira olduğu belirtildi.

ÖDEMELER BİR HAFTA SONRA

Kesilecek hayvan bedellerinin besicilere veya hayvan sahiplerine bir hafta sonra ödeneceği öğrenildi.

94 KİŞİYE İŞ

Bölgemizde hayvancılığın gelişmesine öncülük etmesi ve katkı sağlaması umuduyla yaptırılan Et Kombinası´nda 22 memur ile 72 işçi işbaşı yaparak çalışmaya başlamış bulunuyor.

 1500 GÜNEŞ PANELİ

Tesisin kenarına yapılan 1500 güneş paneli ile elektrik enerjisi de üretecek olan Et Kombinası´nın, kendi enerjisini kendisinin karşılaması hedeflenirken, TEDAŞ ile karşılıklı olarak üretim protokollerinin yapıldığı kaydedildi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER