Gündem

NİTELİKLİ ELEMANLAR YETİŞTİRECEĞİZ

NİTELİKLİ ELEMANLAR YETİŞTİRECEĞİZ

NİTELİKLİ ELEMANLAR YETİŞTİRECEĞİZ
11-03-2020 07:00

Uğur YİĞİT

Ankara´da incelemelerde akademisyenlerle birlikte incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, ilk olarak Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK SAGE´de Sistem Projeleri hakkında bilgi aldı. Geliştirilen projelerin ülkemize ciddi katkılar sağladığını belirten Rektör Kul, ülkemize değer katacak projelerde işbirliği yapmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ?Savunma Sanayi´ne katma değeri yüksek teknoloji ve ürün sağlamak için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz Savunma teknolojileri alanında ihtisaslaşmak, ortak projeler üretmek ve bu alanda nitelikli eleman yetiştirmek? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş ise; ?Kurumumuz 1972 yılından günümüze kadar savunma teknolojileri alanında AR-GE çalışması yürütüyor. Geliştirdiğimiz projeler üretilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde yer alıyor ve savaş ortamında kullanılıyor. Bu kapsamda Karadan karaya topçu roketleri, hassas güdüm kitleri, kanatlı güdüm kitleri, sığınak delici mühimmatlar, görüş içi-görüş ötesi füzeler olmak üzere hava ve yer mühimmatları geliştiriyoruz? dedi.

TÜBİTAK SAGE ziyaretinin ardından TÜBİTAK UZAY´ı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberindeki heyeti Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten karşıladı. Yapılan çalışmalar ve Ar-Ge çalışmaları hakkında Rektör Kul ve beraberindeki heyeti bilgilendiren Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten, ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak, altyapı ve bilgi birikimi oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Savunma Sanayi alanında yerli üretimde ciddi gelişmeler yaşandığını ve üniversite olarak bu gelişmelere katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul; ?Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle Savunma Sanayi alanında yerli üretimin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Savunma Sanayii kuruluşlarıyla işbirliği yaparak hem üniversite, hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimizle birlikte proje geliştirmek ve üretime dahil olmak için çalışıyoruz. Ayrıca Savunma Sanayii alanında görevli uzman akademisyenlerimizin Üniversitemizde ders vermesini sağlayarak öğrencilerimize büyük bir imkân tanıyoruz? ifadelerine yer verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER