Eğitim

"O SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

"O SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

07-03-2019 07:58

Hayrullah AĞKAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, mesleki eğitim ile reel sektörün entegre olarak, bir araya getirecek ?81 İl´de 81 Meslek Lisesi? projesinin nitelikli eleman sorununu çözeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü´nü Sivas olarak sahipleneceklerini belirten Başkan Eken, ?Mesleki eğitimin, ilimizdeki sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. Yıllardır firmaların çalıştıracak nitelikli eleman bulamadığından şikâyet ettiklerini duyuyoruz? dedi.

İlimizde işsiz gençlerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Başkan Eken, ?Okullarda verilen eğitim, dışarıda işe yaramıyor. İş dünyasının talep ettiği nitelikler, okullarda yeterince öğretilmiyor. Özellikle Almanya genç işsizlerin en düşük olduğu ülke. Sebebi ise mesleki eğitim ile reel sektör buluşturulmuş. Bizlerde TSO aracılığıyla bu projeyi destekliyor ve uygulamaya geçirmek istiyoruz. TOBB öncülüğünde Sivas TSO olarak elimiz taşın altına koyacağız. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modelini Sivas´ta uygulayacağız. 81 İl´de 81 meslek lisesi protokolü kapsamında mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. TOBB´un desteğiyle meslek liselerinde atölyeler ve laboratuvarlar kuracağız, mevcut olanları yenileyeceğiz. AR-GE ve Beceri Tasarım Atölyelerini faaliyete geçireceğiz. Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ desteğiyle hazırlayacağız? ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, protokol töreninde ?Yıllardır dile getirdiğimiz ama bir türlü hayat geçiremediğimiz bir adım atıyoruz. Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre ediyoruz. İş dünyasından gelen bir Bakanın farkını ve ezberleri nasıl bozduğunu gördük? diye konuşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER