EÄŸitim

Öğrenciler İçin Büyük Şans! Sivas'ta da Açıldı, 30 Öğrenci Alacak

Türkiye’de ilk olacak meslek ortaokulu Sivas’ta açılacak. İlimizde Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim verecek okula sınav yöntemiyle öğrenci alınacak. Sınav başvurularının dün tamamladığı meslek ortaokuluna karma şeklinde 30 öğrenci alınacak. 29 Eylül’de sınava girecek olan öğrenciler arasından başarılı olan ve kayıt yaptırmaya hak kazanlar ekim ayı içerisinde ders başı yapacak.

Öğrenciler İçin Büyük Şans! Sivas'ta da Açıldı, 30 Öğrenci Alacak
21-09-2024 09:45
SÄ°VAS

DEMET KARAKUÅž

Sivas’ta meslek ortaokuluna alınacak öğrencileri için başvuru süreci tamamlandı. Ortaokullarda okuyan öğrenciler internet üzerinden 29 Eylül’de yapılacak olan sınava başvurdu. Yoğun ilgi gören sınav için Milli Eğitim Müdürlüğüise tüm hazırlıklarını tamamladı. Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirecek sınav sonrası öğrenciler ilk kez meslek ortaokulunda eğitim görmeye başlayacak. Sınavda öğrencilere dördüncü sınıfın müfredatından toplamda 60 soru sorulacak. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce  ve Genel Kültür Bilgisi’nde sorumlu olacak öğrenciler sınavda ter dökecek.

ÖĞRENCİLER MESLEK ÖĞRENECEK

Mesleki ortaokullar uygulaması, MEB'in mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında yaz tatilinde "zanaat atölyeleri" olarak adlandırılan kurslarla meslek liselerinin kapılarını ilk kez ortaokul kademesindeki öğrencilere açmasından doğdu. Öğrencilerin 7'nci sınıftan itibaren meslek liselerinde ücretsiz katılabildiği atölyeler, 18 ildeki 271 okulda 129 modüller kurs programıyla gerçekleştirildi. Sürece katkı sağlamak için Türkiye'de ilk kez "mesleki ortaokullar" müfredata alındı. Pilot olarak Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'da 4 meslek lisesinin bünyesinde açılan bu okullara, mevcut ortaokullardan öğrenciler kayıt yaptırabiliyor. Öğrenci, geldiği okulda hangi sınıftaysa mesleki ortaokulda ona göre oluşturulacak sınıflarda öğretim görecek. Uygulamayla, öğrencilerin mesleki eğitime karşı farkındalığının oluşması, öğrenci ve velilerinin ortaokul sonrası eğitim planlamaları sürecinde meslekler hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşması amaçlanıyor.

 

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER