Gündem

Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, "Dede Korkut Tarzı Hikâye Yazma", "Divanu Lügat'it Türk Deneme Yazma", "En İyi Cümle Afiş", "Şiirle Video",  "Tişört Tasarım" ve  "Sözlük Bilgi" yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Öğrenciler Ödüllerini Aldı
13-06-2024 13:36
SİVAS

TUĞBA SARIKAYA

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, birim amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" tanıtım videosu gösterime sunuldu. Daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Ekibi tarafından Dilimiz Türkçe Tiyatral Gösterisi sahnelendi. Gösterinin ardından il genelinde tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanan; "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında 6 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül takdiminde öğrencileri tebrik eden Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin önemine vurgu yaptı. Proje kapsamında okullarda söz varlığını zenginleştirme çalışmaları yapılarak öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasının sağlandığını belirten Yener; "Ayrıca öğrencilerimizin kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi için birçok çalışma yürütüldü. Bu çalışmalardan bir tanesi de bugün ödül törenini gerçekleştirdiğimiz yarışmalarımız oldu. Öğrencilerimiz bu alanda edindikleri kazanımları farklı kategorilerde katıldıkları yarışmalarda ortaya koyduğu eserlerle yansıtmış oldular. Ben yarışmaya katılım sağlayan ve derece elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER