Sağlık

ÖĞRENCİLERE SAĞLIK-SEN´İ ANLATTI

ÖĞRENCİLERE SAĞLIK-SEN´İ ANLATTI

ÖĞRENCİLERE SAĞLIK-SEN´İ ANLATTI
13-03-2017 08:19

Gökhan KARA /

Sağlık-Sen İl Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluşarak ?Günümüz Sendikacılığı´ adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Öğretmenevi toplantı salonunda kahvaltılı olarak düzenlenen söyleşiye Sağlı-Sen İl Başkanı Efe Zileli, Sağlık-Sen üyeleri ve Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Başkan Zileli yaptığı konuşmada, öğrencilere günümüz sendikacılığını anlattı. Zileli, Memur-Sen hakkında bilgiler aktararak ?Memur-Sen ilk adımı, 14 Şubat 1992´de Eğitimciler Birliği Sendikası´nın kurulmasıyla attı. Bunu Birlik Haber-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen, Kamu Büro-Sen, Öz Büro- Sen ve Tok-Sen´ in kuruluşları izledi. Memur Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır? dedi.

Zileli  öğrencilere ?Okulu bitirdikten sonra memur olacaksınız, kamu personeli olacaksınız, mutlaka Sağlık-Sen, Memur Sen´e üye olmalısınız. Bizden önceki sendikaların yapmış olduğu yanlışları biz ortaya çıkardık. Önünde ve arkasında hiçbir şey olmayan bir sendikayız. 1 Mayıs´ta bizler sokağa çıkamazdık. Sokaklar kan gölüne döner, neler olacağını kimse bilemezdi. Taksimde canına kıyılan bir sürü vatandaşımız olmuştur. İşte Memur´sen buna karşılık kurulmuştur. Daha sonra 1 Mayıs bayram havasına dönüşmüştür. Eskiler unutulmuş, yeni bir hava gelmiştir? şeklinde konuştu.

Zileli, konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER