Gündem

OKUL MÜDÜRLERİ MERCEK ALTINDA

OKUL MÜDÜRLERİ MERCEK ALTINDA

OKUL MÜDÜRLERİ MERCEK ALTINDA
18-09-2019 01:05

Hayrullah AĞKAŞ

Vali Salih Ayhan, katıldığı bir  televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak, ilimizin eğitimdeki başarısını üst sıralara çıkarmak için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

Sivas´ın LGS sıralamasında geçtiğimiz yıla oranla çok geriye gittiğini kaydeden Vali Ayhan, ?Bu anlamda ciddi tasarruflarımız oldu. Birçok okul müdürünü görevden aldım. Yeterli olmayan yetkin olmayan okulunu bir adım öteye götüremeyen müdürleri görevden aldık. Bu anlamda siyasi baskısı kesinlikle yoktur. 84 okul müdürüyle ilgili LGS sınavından sonra inceleme başlattık? dedi.

İlimizde 182 tane ortaokul olduğunu belirten Vali Ayhan, ?Bir okul 5 yıl önce 182 okul içinde 100. sıradaymış örneğin 4 sene önce 120´ye gerilemiş, sonra 140 olmuş. Sürekli gerilemiş. Şimdi o müdür de 5 yıldır o okulda. O zaman bir bakalım. Sorun bizde mi, sorun milli eğitimde mi, sorun öğrencilerde mi, sorun binada mı, sorun okul müdüründe mi? Analizleri yaptık. 84 okul müdürüyle ilgili. Gerçekten objektif ve vicdani. Bu net söylüyorum. Hiçbir siyasi mülahaza yoktur, hiçbir sendikal tavassüd yoktur. Bunu net olarak söyleyebilirim. Şu ana kadar aldığım 40´a yakın okul müdüründen bana farklı kanallardan 3 kişi ile ilgili ulaşıldı. 3´üne de aynı şeyi söyledim. Bu başarılı değil. Kusura bakma. Kendi evladını buna gönderir misin diyorum yok diyor. O zaman kusura bakma? diye konuştu.

Okul müdürünün nitelikli, ufku geniş, vizyon sahibi ve öğretmenlerle omuz omuza vermesi halinde başarılı olabileceğini dile getiren Vali Salih Ayhan, ?Dolayısıyla ben bugün bir okulda velilerle sohbet ettim. Espriyle okul müdürünüzden memnun değilseniz görevden alayım dedim. Sayın Valim okul müdürümüz çok başarılı dediler. Veli kıymetini biliyor. Okul müdürü demek ki veliyi okula entegre etmiş. Çocuklara sevdirmiş. Öğretmenlerle bir birliktelik oluşturmuş. Bu okul müdürünün sırtı yere gelmez. Ben de Valilik de onun arkasında olmamız lazım. Eğitimde çok iyi noktaya geleceğiz. Bunu birebir takip ediyorum. Ben eğitimin içinden gelen birisi olarak bu işi başaracağız? ifadelerini kullandı.

58 BİN ÖĞRENCİYİ

SINAVA TABİ TUTTUK

Geçtiğimiz hafta yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hazırbulunuşluk sınavı yapıldığını kaydeden Vali Salih Ayhan, ?Çocuklarımızı bir ölçelim istedik. Toplam 58 bin öğrenciyi sınava tabi tuttuk. Sivas eğitimde fiziki anlamda, insan kaynağı anlamında en iyi illerden birisi. İlk 10 ili sıralarsak ilk 3´e gireceğini düşünmekteyim. Fiziki mekan, derslik sayısı, öğretmen sayısı konusunda en iyi illerden birisiyiz. Şimdi eğitimde LGS sıralamamızı biliyorsunuz. İfade etmek istemiyorum. Peki neden buraya düştük? Bunun değerlendirme kriterleri vs var. O sırada değiliz ama yukarıda da değiliz. Bu da bir gerçek. Bu sene sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere çok ağırlık vereceğiz. İkincisi akademik başarıya önem vereceğiz. Ben bütün eğitim çalışanlarına şunu söylüyorum: Arkadaşlar, değerli hocalarım velilerimizin gıdası akademik başarıdır. Evet yüzmede, futbolda çocuğu çok iyi. İyi resim çiziyor, iyi şiir okuyor bu manada yetenekli ama ders notları, akademik anlamda arzu edilen seviyede değilse aile bunları görmüyor? dedi.

Vali Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü:

?Akademik başarı bizim için çok önemli. O nedenle bu sene buna yönelik ciddi bir sistem kuracağız. Seferberlik başlatacağız. Çocuklarımıza ilçelerimiz de dahil olmak üzere etüt merkezleri kuruyoruz. Oraya servislerle çocuklarımızı getireceğiz, materyallerini alacağız. Eğitimin başladığı ilk hafta hazırbulunuşluk sınavı yapacağız. Seviyelerini ortaya çıkaracağız. Hangi alanlarda eksikleri varsa o alanlara yoğunlaşacağız. Bana da bir yazılım hazırladı arkadaşlar. İlçelerin durumunu, okulların durumunu, öğrencilerin derslerdeki durumunu görebileceğim bir sistem. Bu senenin sonunda Sivas akademik anlamda zirveyi zorlayacak. Çok özel bir sistem kurduk ve ben burada hassaten de milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Eğitimle ilgili yapılan tüm  çalışmalarda çok büyük destek veriyorlar. Eğitim hiçbir siyasi mülahazaya hiçbir idari mülahazaya feda edilmeyecek kadar kıymetlidir.?

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER