Gündem

Okul Önlerine Önlem Alın! Sivas'ta Gizli Tehlike

Sivas’ta son dönemde okul önlerinde satılan veya ücretsiz bir şekilde dağıtılan renkli şekerlerin içinde uyuşturucu madde bulunduğu iddia ediliyor.

Okul Önlerine Önlem Alın! Sivas'ta Gizli Tehlike
24-10-2024 09:12
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Veliler bu tür şekerlerin içerisine gizlice uyuşturucu maddelerin yerleştirildiğini ve çocukların uyuşturucuya alıştırılması için bu tür renkli şekerlerin ücretsiz bir şekilde verildiğini ifade ederek önlem alınmasını istiyor. Çocukların bilmeden uyuşturucuya alışmasından korkan velilerin endişeleri her geçe gün artıyor.

OKUL ÖNLERİNDE RENKLİ TEHLİKE

Uyuşturucu tacirlerinin, çocukları bağımlı hale getirmek amacıyla renkli ve şekerli ürünleri kullanma stratejisi, endişe verici bir boyut kazandı. İlk kullanımda masum görünen bu ürünler, aslında çocukların yavaş yavaş uyuşturucu maddeye alıştırılmasının bir yolunu açıyor. Çocukların uyuşturucu bağımlılığına sürüklenmesi için bu tür şekerlerin içerisine küçük dozlarda uyuşturucu karıştırılabileceği ihtimali üzerinde dururken ilimizde bazı sosyal medya gruplarında bu tür şekerlerin paylaşıldığı ve okul önünde ücretsiz bir şekilde çocuklara verildiği söyleniyor.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI

Veliler okul çevrelerinde satılan ürünlerin sıkı bir şekilde denetlenmesini ve hiçbir ürünün satışına izin verilmemesini istiyor.  Çocukların, kimden ve nereden geldiğini bilmedikleri ürünleri tüketmemeleri hayati önem taşırken, velilerinde çocuklarını bu konuda mutlaka bilgilendirmesi ve uyarması gerekiyor.  Ayrıca okul önünde şüpheli bir şekilde satılan ve ücretsiz dağıtımı yapılan ürünlerle ilgili mutlaka emniyet birimlerine haber verilmesi gerekiyor.

 

 


Editor : DEMET KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER