Eğitim

OKULLARA DÜN DERSİ KONMALI

OKULLARA DÜN DERSİ KONMALI

OKULLARA DÜN  DERSİ KONMALI
25-06-2018 07:35

 

            Eğitim Bir-Sen Başkanı İlhan Karakoç, ülkemizle ilgili geçmişte yaşananların unutulmasının mümkün olmadığını belirterek, ?Yeni neslin ve çocuklarımızın da unutmaması için okullara ?dün´ dersi konulması lazım?dedi. Bakan Yılmaz ise ?Bu öneri çok önemlidir?değerlendirmesinde bulundu

            Aksu Sardunya Kafe´de geçtiğimiz gün düzenlenen toplantıda, Eğitim-Bir Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Demirel, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sendika Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile sendika üyesi idareci ve öğretmenler bir araya geldi.

            ?DÜN DERSİ ÖNERİSİ?

            Toplantıda değerlendirmelerde bulunan ve görüşlerini açıklayan Eğitim-Bir-Sen Başkanı İlhan Karakoç, Eğitim-Bir-Sen´in, ülkenin değerleriyle barışık bir camia olduğunu vurgulayarak, ?Bu milletin değerleriyle alay edenlere hep  karşı geldik hep karşı olduk. Yarında karşı olacağız. Geçmişte yaşanan olumsuz hadiseleri unutmamız mümkün değil. Hatta okullara din dersi yerine bir de ?dün? dersi konulması lazım.28 Şubatta yaşadıklarımızı unutmamamız lazım. Son on altı yıllık süreçte yapılan hizmetlere baktığımızda ülkemizin ne denli büyük bir değişimin gerçekleştiğine hep birlikte şahidiz. Dün namaz kıldığında işten atan zihniyet bugün ben her gün Cuma Namazı kılıyorum demeyi kendine marifet sayıyor. Her gün Cuma namazı kılamasa da hafta da bir gün Cuma Namazı kılıyor olması biz eğitimcileri elbette mutlu ediyor?dedi.

            ?BU ÖNERİ ÖNEMLİ? 

           Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise eğitim alanında yapılan yatırımları anlattıktan sonra, Başkan Karakoç´un ?dün dersi? önerisinin önemli olduğunu ifade ederek,  ?Geçmişte yaşanan sıkıntıları bazen hemen unutuyoruz. O bakımdan bu öneriyi çok önemli buluyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER