Gündem

GÖZLER YENİ KABİNEDE

GÖZLER YENİ KABİNEDE

GÖZLER YENİ KABİNEDE
07-07-2018 07:56

Çetin POLAT/

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Vekiller mazbatalarını alıp Ankara´ya döndü. Pazartesi günü önce mecliste yemin edilecek, ardından da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklanacak.

AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, Semiha Ekinci, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ile CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu´nun 27. Dönemde görev yapacağı mecliste Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk kabinesi açıklanacak.

Daha önce Milli Savunma Bakanı da olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın görev süresi de yeni kabinenin açıklanmasıyla son bulacak. Ağırlıklı olarak dışarıdan bakanların yer alacağı yeni kabineye daha önce bakanlık yapan isimlerin de girmesi bekleniyor.

Tüm gözlerin çevrildiği yeni kabine ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ?Bir veya iki tane olabilir Cumhurbaşkanının takdiri. Dışarıdan bakanlar ağırlıklı olacak. Eski bakan olan arkadaşlarımızdan tercih edebilir. Eski vekil arkadaşlarımızdan olabilir. Kabine Pazartesi günü saat 21:30´da açıklanacak.?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer verdi; ?Meclisteki yemin töreni ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi´nin açıklanacağı zaman aralığında ilk Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlanacaktır.?

SON NOKTA ERDOĞAN´DAN

Çeşitli spekülasyonların yaşandığı yeni kabineye son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında, ?Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Ehliyet ve liyakati öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız" dedi.

Devletin yeni sisteme geçişi için hazırlıklar sürerken Cumhurbaşkanı´na yetki devri için yayımlanan KHK´nın ardından takvim de netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü saat 16:00´da TBMM´de yemin edecek. Tören ise saat 18:00´de Beştepe´de yapılacak. Erdoğan ardından bakanları açıklayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER