Ekonomi

2.OSB´DE ALTYAPIYI İNCELEDİ

2.OSB´DE ALTYAPIYI İNCELEDİ

2.OSB´DE ALTYAPIYI İNCELEDİ
30-11-2018 07:59

?ÖNEMLİ MERKEZ OLACAK

Sivas´ın üretim üssü olması planlanan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen ve değerlendirmelerde bulunan Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, OSB´nin Sivas´ta ekonomiyi canlandıracağını belirterek; ?Demiryolu bağlantısı ve bölge içerisindeki demiryolu ağları ile lojistik merkeze de ev sahipliği yapacak Demirağ OSB, Türkiye´nin önemli ve örnek sanayi merkezlerinden birisi olacak? dedi.

Erhan CEYLAN/

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nebi Kaya, altyapısı sözleşme bedeli 72 milyon lira olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) yürütülen altyapı çalışmalarını inceledi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Merkeze 20 kilometre mesafedeki Doğanca Köyü yakınlarında 8 bin 140 dönüm alana kurulan OSB´nin il ekonomisine büyük canlılık kazandıracağını vurgulayan Kaya, ?Demiryolu bağlantısı ve bölge içerisindeki demiryolu ağları ile lojistik merkeze de ev sahipliği yapacak Demirağ OSB Türkiye´nin önemli ve örnek merkezlerinden birisi olacak? dedi.

Kaya, OSB sahasında altyapı çalışmaları kapsamında çeşitli genişlikte 31,4 kilometre yol, 24,7 kilometre atık su şebekesi, 29,4 kilometre yağmur suyu deşarj şebekesi ve 27,1 kilometre içme suyu hattı yapılacağını belirterek, ?Proje kapsamında 592 bin metrekare parke taşı döşeme işi de tamamlanacak. Projenin hayata geçmesiyle ulusal ve uluslararası taşımacılık, dağıtım, depolama ve gümrükleme işlemleri başta olmak üzere diğer tüm işlemler yerinde yürütülecektir. Bu sayede lojistik giderler düşecek, taşıma ve aktarma süreleri kısalacak, ortak giderler azalacak, hizmet kalitesi artacak ve tedarik zinciri güçlenecektir? dedi.

262 PARSELTEN OLUŞACAK

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, OSB Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu ve teknik personellerin de yer aldığı incelemede 100 dönümlük 16 parselin yatırımcısını beklediği söyleyen Kaya, OSB´nin 224´ü sanayi parseli olmak üzere toplam 262 parselden oluştuğunu kaydetti.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER