Gündem

OSB´de BEDAVA ARSA MÜJDESİ

OSB´de BEDAVA ARSA MÜJDESİ

OSB´de BEDAVA ARSA MÜJDESİ
23-06-2018 07:57

HABER MERKEZİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sivas´a iki önemli konuda müjde verdi. Seyfebeli Sanayi Sitesi´nin 2019 programına alınacağını açıklayan Bakan Özlü, ?Sivas 2´nci Organize Sanayi Bölgesi´nde de herhangi bir ücret almadan sanayicilere bedava arsa tahsis edeceklerinin? müjdesini verdi.

Şehrimize gelen ve Ticaret ve Sanayi Odası´nda düzenlenen istişare toplantısında konuşan Bakan Özlü, ?Organize sanayi bölgesindeki doluluk oranı yüzde 40´ın altındaysa burada çok özel bir şey yapacağız. yani bedelsiz arsa tahsis etmenin önünü açacağız. Öyle yüzde 20, 30, 40 değil, tamamen bedelsiz olacak" dedi.

İSTİŞARE EDİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile sanayici ve bürokratlar katıldı.

Sanayi sitelerinin taşınması projesine çok önem verdiğini dile getiren Özlü, "Tüm Türkiye´yi taradık ve Türkiye´de tüm sanayi sitelerinin toplamı 858. Bunlardan 135´inin taşınması ihtiyacı var. 70´li yıllarda yapılmış, şehrin merkezinde kalmış, iyi bir görüntü arz etmeyen, yapı olarak da çok eski ve küçük yapılar. Artık günümüz şartlarında üretim için optimum bir ölçek oluşturmuyor dolayısıyla bunların taşınması gerekiyor." diye konuştu.

?SİVAS EN ÖNDE?

Bakan Özlü, 135 sanayi sitesinin taşınmasının gündemde olduğunu ve bunun için çalıştıklarını belirterek, "Devlete toplam maliyeti 22 milyar lirayı buluyor. Bunlardan da öncelikli olarak kendisi taşınmak isteyen illerle görüştük. Bunlardan en önde olan il Sivas´tır. Taşıyacağı yeri belirlemiştir, projelendirmiştir. Bakanlığımıza başvuruda bulunmuştur. Yani taşınacak 11 il arasında veya bizim destekleyeceğimiz, maliyetlerini karşılayacağımız ilk il Sivas´tır. Çünkü Sivas hazır. İnşallah 2019 yatırım programına alacağız?dedi.

?TEKNİK KOLEJLERE DESTEK?

Üretim reformu paketi kapsamında, organize sanayi bölgeleri içerisinde teknik kolej kurulması halinde bakanlık olarak binanın, iç teçhizatını, donanımını sağlama yetkisini aldıklarını dile getiren Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"OSB dışında kalan yerlerde teknik kolej kurulmasına destek noktasında sıkıntımız var. OSB´ler içerisinde teknik kolej kurulmak istenirse masrafları bizden, yani inşaatı, binası, teknik donanımı bütün masrafları bizden. Yönetimi OSB yapacak, çünkü özel okul statüsünde. Milli Eğitim Bakanlığı da destek verecek.?

?BEDAVA ARSA?

Bakan Özlü, birinci sınıf tarım arazilerine asla OSB yapmayacaklarını da vurgulayarak, "Biz özellikle bedelsiz arsa tahsisi için bir çalışma yaptık. Bunu Bakanlar Kurulu kararı olarak yayımlayacağız. Burada ilçelerin gelişmişlik endeksi var, onların verilerine göre bedelsiz arsayı tahsis etme çalışması yapıyoruz. Fakat organize sanayi bölgesindeki doluluk oranı yüzde 40´ın altındaysa burada çok özel bir şey yapacağız, yani bedelsiz arsa tahsis etmenin önünü açacağız. Öyle yüzde 20, 30, 40 değil, tamamen bedelsiz olmasının önünü açacağız."dedi.

 

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER