Gündem

OSB´YE 24 DERSLİKLİ TEKNİK MESLEK LİSESİ-VİDEO

OSB´YE 24 DERSLİKLİ TEKNİK MESLEK LİSESİ-VİDEO

OSB´YE 24 DERSLİKLİ  TEKNİK MESLEK LİSESİ-VİDEO
23-10-2018 07:50

BESTE KURT

Organize Sanayi Bölgesi´nde ki Okul alanını gezerek inşaatında gelinen son durumu değerlendiren Vali Gül, Yüceyurt Mahallesi´nde bulunan Endüstri Teknik Meslek Lisesinin; Organize Sanayi Bölgesinin yanında yapılan okula taşınacağını ifade etti. 

OSB´de 24 derslikli okul, 5 adet atölye, 300 kişilik pansiyon ve 1 adet kapalı spor salonu yer aldığını dile getiren Gül, ?Okulumuz toplam 37 bin metrekare üzerine yapılıyor. Bu alanda yapılan tüm hizmetlerin toplam maliyeti yaklaşık 45 milyon TL. Burası Sivas´ın önemli bir değeri olacak. Adeta bir fabrika görevini üstlenecek. Burada yetişen öğrencilerimiz Organize Sanayi Bölgemizin iş gücü ihtiyacını karşılamış olacak. Öğrencilerimiz servislerle gelecek, öğle yemekleri de verilecek. Tüm bunlar kamu tarafından karşılanacak? dedi. 

Vali Gül, Endüstri Teknik Meslek Lisesini bitiren öğrencilerin; deyim yerindeyse altın bilezikleri olacağını dile getirerek ?Burada yetişen çocuklar OSB´nin işgücünü karşılayacak. Servisle gelip gidecekler. Öğlen yemekler yine kamu tarafından karşılanacak. Bu okulu ilimize kazandıran önceki Bakanımız İsmet Yılmaz´ın çok büyük katkısı var. O olmasa da böyle bir eserin Sivas´a kazandırılması çok çok zor olurdu. Yine bu okul gibi bir aynısını da Musa Emmioğlu hayırseverimiz yapacak. Onunda hafriyatı yapılıyor. Bu okul bu kışın bitecek. Gelecek eğitim öğretim döneminde de 6. ayda bittiğinde okulu buraya taşıyacağız. Orada da yıkımlar başlamış olacak.? ifadelerini kullandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER