Gündem

OTİZM İÇİN YÜRÜDÜLER

OTİZM İÇİN YÜRÜDÜLER

OTİZM İÇİN YÜRÜDÜLER
03-04-2018 07:58

Gökhan KARA /

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinleri kapsamında Özel bir uygulama merkezinin organizesiyle dün İstasyon caddesinde Otizm´e dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.

Eski SSK binası önünde başlayan yürüyüşte ellerinde ´Otizm eksiklik değil farklılıktır´, ´Otizmin farkındayız, onların yanındayız´, ´Otizm´i soyutlama, yaşam haklarını engelleme´ yazılı pankart ve dövizlerle otizm hastalarına destek verdi. Yürüyüşte yer alan motosikletliler ve atlar ilgi gördü. Yürüyüş İnönü Bulvarı üzerinde devam ederek Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde son buldu.

?VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ?

Yürüyüşün ardından müze bahçesinde program düzenlendi. Otizmli çocuklar tarafından açılan resim sergisinin gezilmesinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, otizme dikkat çekmek için kamu kurumları ve Kongre Binasının mavi renkle ışıklandırıldığını ifade ederek ?2 Nisan tüm Dünya´da odluğu gibi ülkemizde de Otizm Farkındalık Günü olarak değerlendirilmektedir. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Otizmli bireylere, bu özel çocuklara, onların ailelerine toplumsal anlamda karşılaştıkları problemlere dikkat çekmek anlamında çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. İlimizde de ilk etkinliğin başlangıcını yürüyüş ve sergimizle yaptık. Gün boyunca çeşitli etkinlikler olacak. Bu kapsamda otizmin rengi olan mavi ile kamu kurumlarımız, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Kongre Binamız ışıklandırıldı otizme dikkat çekmek için. Devlet olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Onların tüm ihtiyaçları bizim için çok önemli. Onların sıkıntıları bizim sıkıntılarımız. Yalnız bu özel çocukların emanet edildiği ailelerin problemlerinin çok daha büyük olduğunu, yüklerinin de ağır olduğunu farkındayız? dedi.

?ENGELLİLER İÇİN YOĞUN ÇABA?

Belediye Başkanı Sami Aydın, engelli bireyler için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek ?Sivas olarak tüm kurumlarımız ile beraber engellilerin sorunlarına çözüm üretme adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İstiyoruz ki ilimizdeki her bir birey mutlu olsun. Özellikle anneler çok yük düştüğünü biliyoruz. Annelik anlatılmaz, çok farklı bir duygu. Bizde bu yükü hafifletmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her halimize şükür eden bir milletiz. Bugün sağlıklı olan bir bireyin yarın engelli adayı olabileceğini unutmayalım. Engelli bireyler için devletimiz çok önemli projeler ortaya koyup çok güzel güzel destekler verdi? ifadelerine yer verdi.

?AİLELERE DESTEK?

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ?Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde kaybedilecek hiçbir fert olmadığı bilincinde hareket ediyoruz. Bu nedenle ilimizde çeşitli engel gruplarına ait birçok okulumuz var. Bu okulları yenilerini ekleyip devamı da getiriyoruz. İnşallah yakında görme engelliler için bir lise yapıyoruz. Şuan Sivas´ta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her engel grubunun ihtiyacını görecek kapasiteye sahibiz. Ayrıca sadece eğitimle sınırlı kalmayıp ailelerin dertleri ve sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Devletin bütün kurumları da bunun farkında olması gerekiyor? diye konuştu.

Konuşmaların ardından otizmli çocuklar tarafından hazırlanan dans ve müzik gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER