Gündem

ÖYLE BİR ŞEY YOK

ÖYLE BİR ŞEY YOK

ÖYLE BİR ŞEY YOK
11-07-2019 07:40

Uğur YİĞİT

Cumhuriyet Üniversitesi´ne, esnafların büyük tepkisini çeken 10 bin kişilik yurt yapılmasının ardından AVM açılacağı iddiaları üzerine TSO Başkanı Mustafa Eken, Rektör Alim Yıldız ile görüştüğünü ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Son günlerde üniversite kampüsü içerisine AVM yapılacağı iddialarının kamuoyunda dillenmeye başlaması ve özellikle esnaflar arasında tedirginliğe yol açması ve çok sayıda esnaf ve sanatkarla, üyelerin TSO´ya başvurması ve e-mail göndermesi üzerine harekete geçen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, bu konuda bizzat Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ile bir görüşme yaptığını belirterek, ?Son günlerde şehrimiz esnaflarınca Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine AVM yapılacağı yönünde haberler duyulmaktadır. Bu konuda odamıza çok sayıda mail ve telefonlar geldi, bizzat gelip böyle bir söylenti olduğunu iletenler de oldu. Bunun üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile bir araya geldik. Rektörümüz böyle bir şey olmadığını, söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti? dedi.

TASVİP ETMİYORUZ

Başkan Eken Ticaret ve Sanayi Odasının her zaman üyelerinin hakkını koruyan ve esnafın  yanında olan bir sivil toplum örgütü olduğunu da vurgulayarak, ?Bizler zaten üniversitenin ticari alana dönüşmesini tasvip etmiyoruz. Her zaman doğrunun yanında,  yanlışlarında karşısında olacağız. Bizlerle her zaman diyalog içerisinde bulunan Rektörümüze teşekkür ediyoruz. ? dedi.

TOPGÜL´de YALANLADI

Gazetemize de intikal eden Üniversiteye AVM yapılacağı söylentileri üzerine görüşlerini sorduğumuz Üniversite Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinden Turan Topgül´de böyle bir düşünce olmadığını söyledi. Vakfın özellikle Sayıştay raporundan sonra özellikle ticari işlerden el çekmeye başladığını ve kampüsteki ticari alanları rektörlüğe devretmeye devam ettiğini söyleyen Topgül, ?Bir sosyal tesis düşüncesi var ama yer aranıyor. Kesinlikle AVM veya benzer bir şey yapılması söz konusu değil?dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER