Gündem

ÖZLEDİĞİMİZ KAR YAĞDI

ÖZLEDİĞİMİZ KAR YAĞDI

ÖZLEDİĞİMİZ KAR YAĞDI
20-01-2022 07:00

Uğur YİĞİT

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri ana arter ve mahalle aralarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına yoğunluk verdi. Ekipler yaya ulaşımının etkilememesi için kaldırımlarda küreme çalışması yaptı.. Kar yağışı ile birlikte kent meydanında ise güzel görüntüler oluştu.

KÖY YOLLARINDA ZORLU MÜCADELE

Kar yağışı nedeniyle il genelinde köy ve mezralardan oluşan 780 yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı. Sivas İl Özel İdaresi'ne bağıl ekipler 93 araç ve 136 personel ile kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, karla mücadele çalışma talimatı gereğince; hastalık, doğum ve ölüm hadisesi yaşanan yerleşim yerlerinin yollarına öncelik veriyor.

EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Kar yağışına yine en çok çocuklar sevindi. Vali Salih Ayhan’ın eğitime bir gün ara verildiğini açıklamasının ardından tatil kararına sevinen çocuklar beyaz örtünün de tadını çıkardı. Mahalle ve sokak aralarını kayak pistine çeviren çocuklar kendi imkanlarıyla hazırladıkları kızak, pidon ve poşetlerle kayarak eğlenceli vakitler geçirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER