Gündem

ÖZLEM ve DUA İLE

ÖZLEM ve DUA İLE

ÖZLEM ve DUA İLE
26-03-2018 07:59

Gökhan KARA /

Sivas´ın yetiştirdiği önemli siyasi simalardan, 70´li yılların Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşları, Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı ve gazeteci İsmail Güneş ebediyete uğurlanmalarının 9.yıldönümünde sevenleri tarafından özlem ve dualarla anılıyor.

Şehrimizdeki 9.yıl anmaları Yukarı Tekke´deki kabristanlıkta başladı. Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve İsmail Güneş´in kabirlerini ziyaret eden yakınları, daular edip, hasret ve özlemle andılar. Önceki gece de Alperenler tarafından Atatürk Caddesi´nde ?Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitlere Vefa Yürüyüşü? yapıldı.

ANKARA´YA AKIN

Muhsin Yazıcıoğlu´nun Ankara´daki Tacettin Dergahında bulunan kabri de sevenlerinin akını uğradı. Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için çeşitli yerlerde mevlidi şerif okutuldu.

?SUİKAST AYDINLATILMALI?

BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopterin düşmesi olayının hala aydınlatılmadığını belirterek ?9 yıldır Muhsin Başkan´ın suikastı bir türlü aydınlatılamıyor. Alperenler ve Büyük Birlik Partililerin isteği odur ki suikasta kurban giden, 7´den 70´e herkesin gönlünde taht kuran ve şehit edildiği bilinen Muhsin Yazıcıoğlu´nun ana dosyasının açılması? dedi.

?ANA DOSYAYI AÇMIYORLAR?

Siyasilerin, ana dosyanın açılması için verilen sözü yerine getirmediğini söyleyen BBP İl Başkanı Uğur Bulut, ?Söz veriyorlar ama hiçbir türlü bu ana dosyayı açmıyorlar. 15 Temmuz´da Cumhurbaşkanımızı Marmaris´teki otelde öldürmeye teşebbüs edenlerden 2 kişi Muhsin Yazıcıoğlu´nun dosyasında Malatya Özel Yetkili Mahkemesi tarafından tutuklanmış kişiler idi. Bu kişiler Aydın Özsıcak ile Davut Uçum´dur. Fakat 3´üncü yargı paketinin çıkması ile birlikte bu kişiler salıverildi, bunlar hakkındaki teknik takip de kaldırıldı. Dolayısıyla bu teknik takibin kaldırılması sonucu Muhsin Yazıcıoğlu´nun helikopterinden parça çalanlar, elini kolunu sallayarak 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızı da öldürmeye kalktılar. Demek oluyor ki işbirlikçiler aynı işbirlikçiler, fakat ceza almıyorlar. Dolayısıyla bu kişiler sadece FETÖ´den tutuklular. Yani şu anda Türk mahkemeleri tarafından gelin bakalım, siz Muhsin Yazıcıoğlu suikastını nasıl gerçekleştirdiniz diyen kimse yok? dedi.

?HESABI SORULMALIDIR?

BBP İl Başkanı Bulut, şunları ekledi: ?Biz Alperenler, Büyük Birlik Partililer hukukun içerisinde kalarak, tepkilerimizi demokratik ölçülerde vererek bir hak arayışı, bir mücadele içindeyiz. Biz şunu iyi biliyoruz ki Türkiye´de Muhsin Yazıcıoğlu suikastını çözemediğiniz müddetçe darbeleri de sorgulayamazsınız. Türkiye, gerçek manada 15 Temmuz´u, 12 Mart´ı, 27 Nisan muhtıralarını, 12 Eylül´ü sorgulamak istiyorsa Türkiye´deki işbirlikçilerin en büyük adresi Muhsin Yazıcıoğlu suikastını gerçekleştirenlerdir. İnanıyoruz ki Türk devleti güçlüdür, Türk hukuku güçlüdür. Bunları muhakkak çok yakın zamanda kanun önüne çıkaracak ve gerçekten Türkiye ve Türk-İslam dünyasının sevgisini kazanmış bir liderin şehit edilmesinin hesabını soracaktır. En büyük beklentimiz budur. Adalet sözle sağlanmaz, eylemle sağlanır. Adalet tribünlere oynayarak sağlanmaz. Adalet, kanunda olan suç karşılığı eylemi yapan kişilerin cezalandırılması ile sağlanır?

?DEVLETİN DİNİ ADALETTİR?

Gazeteci İsmail Güneş´in eşi Yasemin Güneş ise, ?Yine içimiz buruk, yine sanki o dakikaları yaşıyoruz. Ana dosya kapandı. Devletin dini adalettir. İnşallah devlet bize o adaleti teslim edecektir. Bugün o dosyaya sahip çıkmayanlar FETÖ´yü de gördüler, darbeyi de gördüler. Biz bu terör örgütlerini 2009 yılından beri söyledik, bunun içinde gerekli şeyleri yaptık. Her nedense bizim dosyamız 5 kere kapandı. En son 13 Temmuz´da itiraz ettik, ama dosyamız açılmadı? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER